Over Jaap Verton

   

 

Mijn naam is Jaap Verton, bewindvoerder bij BilancioBudget, Rayon Den Haag en docent communicatie bij de Praktijkopleiding Bewindvoering van Bewind Servicedesk. Mijn cliëntenbestand bestaat voor een groot deel uit verslaafden, daklozen of cliënten met een psychiatrische achtergrond, met veelal problematische schulden.

Waar bewindvoerders vaak druk zijn met het in goede banen leiden van de schuldenproblematiek rondom de client, blijft communicatie over als een ondergeschoven kindje in de wereld van bewindvoering. Maar al te vaak wordt hier niet goed bij stilgestaan en ontstaat er allerlei onnodige ruis op de lijn.

Om deze ruis te voorkomen, ben ik mij gaan specialiseren in communicatie. Mijn spreekuur heb ik aangegrepen om communicatietechnieken in te zetten. Ik heb in de omgang met cliënten een communicatieplan ontwikkeld, waarbij alle contactmomenten zo effectief mogelijk ingezet worden met als doel om rust te creëren bij zowel client als bij bewindvoerder. De juiste aanpak, de juiste toon, de juiste verwachtingen, zijn cruciaal voor een goede wisselwerking tussen bewindvoerder en client. Het geeft de client rust en geeft mijzelf de ruimte om als bewindvoerder, docent en werkgever effectief te ondernemen.

Ik geef Groeisessies en trainingen communicatie aan de hand van de Roos van Leary en werk samen met een aantal trainingsacteurs. We stellen de soms harde praktijk van de communicatie tussen bewindvoerder en client aan de kaak en laten deelnemers zien hoe je lastige situaties om kunt buigen. We laten bewindvoerders ervaren hoe zij zelf communiceren en wat de tools voor hen zijn om vanuit net een ander standpunt meer te bereiken in de communicatie.

})