E-book ‘Ziektebeelden’

Kenmerken, symptomen en begeleidingstips van de meest voorkomende achtergronden van bepaalde cliëntgroepen.

E-book ‘Ziektebeelden’

Kenmerken, symptomen en begeleidingstips van de meest voorkomende achtergronden van bepaalde cliëntgroepen.

Maak kennis met onze volwaardige praktische opleiding

Onze post HBO praktijkopleiding mentorschap biedt een unieke combinatie van vaardigheden en kennis die je leert op het gebied van de theorie, de praktijk en het ondernemerschap.

Wat is mentorschap?

In Nederland ervaren steeds meer mensen uitdagingen met het nemen van beslissingen over hun persoonlijke zorgtaken. Niet iedereen kan zelfstandig de verantwoordelijkheid dragen voor deze belangrijke kwesties. Mentorschap biedt een oplossing door deze mensen te assisteren en tijdelijk de zorgbeslissingen uit handen te nemen, met als doel hun persoonlijke belangen te waarborgen. Dit fenomeen groeit gestaag in Nederland, wat resulteert in een toenemende vraag naar professionele mentoren. De kantonrechter wijst mentoren aan om de belangen van deze groep te behartigen, en het aantal verzoeken blijft jaar na jaar stijgen.

Mentorschap is niet alleen cruciaal voor individuen, maar het heeft ook een sterke synergie met bewindvoering. Het stelt mensen in staat om hun persoonlijke zorgzaken met vertrouwen te delegeren, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van professionele begeleiding en ondersteuning. Dit groeiende vakgebied biedt talloze kansen voor mensen die hun expertise willen inzetten om anderen te helpen. Als je geïnteresseerd bent in mentorschap en bewindvoering, bieden wij uitgebreide opleidingen en begeleiding om je voor te bereiden op een succesvolle carrière in deze dynamische en groeiende sector.

Als startend mentor wil ik weten wat ik wel en niet kan doen voor mensen. De praktijkopleiding is een perfecte aanvulling op de aanbevelingen”

Stefan


Mentorschap is een maatregel die door de kantonrechter wordt opgelegd. Bij mentorschap regelt een mentor de verzorging, begeleiding, verpleging en behandeling van de persoon die hier zelf niet over kan beslissen. Dat iemand niet meer in staat is om zelf de regie te houden, kan komen door lichamelijke en/of psychische oorzaken. Als die persoon geen partner of familielid heeft die zijn of haar belangen kan of wil behartigen of als er onenigheid is over de zorg of behandeling, is de aanstelling van een mentor noodzakelijk.

In dit gratis e-book geef ik je een aantal kenmerken, symptomen en begeleidingstips van de meest voorkomende achtergronden van bepaalde cliëntgroepen.

Het geeft je aanknopingspunten om te categoriseren en mogelijk ook een keuze te maken welke doelgroep bij jou als mentor past.

Daarnaast zal ik leestips benoemen waar je meer informatie kan vinden om je verder te verdiepen.

E-book ‘Ziektebeelden’

Kenmerken, symptomen en begeleidingstips van achtergronden van cliëntgroepen. In dit e-book geef ik een aantal tips. Download dit e-book door hier je gegevens in te vullen.

})