FAQ

 
Wat kan ik van een stage verwachten?

Tijdens de stagedagen werk je op ons stagebedrijf. Dit bedrijf heeft 130 lopende dossiers die jij helpt te beheren samen met onze stagebegeleider. Je komt hier alle facetten van bewindvoering/mentorschap tegen. (van het aanvragen van bijzondere bijstand en kwijtscheldingen tot gesprekken met cliënten)

Ben ik verplicht te gaan franchisen?

Nee, er is geen verplichting om toe te treden tot de franchise. De opleiding is geschikt om een zelfstandig kantoor te starten, maar ook om in loondienst te treden als bewindvoerder/mentor.

Is de opleiding BTW-plichting?

Ja. Voor het volgen van de opleiding wordt 21% BTW in rekening gebracht.

Waar wordt de opleiding gegeven?

Onze opleiding heeft een Blended leergang. Dit houdt in dat er afwisselend klassikale lessen en online lessen worden gevolgd. De klassikale lessen worden gegeven in Putten Gelderland.

In hoeveel dagen heb je een diploma? Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting is 420 uur. In 3 maanden heb je alle studieonderdelen afgerond.

Wat zijn de toelating- en kwaliteitseisen?

Bij de toelatingseisen voor de opleiding sluiten we aan bij de opleidings- en werkervaringseisen voor beschermingsbewindvoerder/mentor die door de wetgever wordt verplicht gesteld.

Voordat je je aanmeldt voor de Praktijkopleiding Bewindvoering/Mentorschap adviseren wij – voor zover je dit nog niet gedaan hebt – het volgende:

  • Om te kijken aan welke ervaringseisen en/of opleidingseisen je moet voldoen, klik dan hier. Staan jouw opleidingen/werkervaringen in de lijst? Dan voldoen je aan de eisen. Let op: je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je dit checkt. De Bewind Servicedesk kan niet aansprakelijk gehouden worden voor het eventueel niet voldoen aan de opleidings- en werkervaringseisen. Wil je helemaal zeker zijn? Dan adviseren we je voorafgaand aan het doen van de opleiding je eigen CV te laten toetsen bij het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM. Vergeet er niet bij te vermelden dat je de Praktijkopleiding Bewindvoering/Mentorschap gaat doen. Je kunt hiervoor de brochure van de opleiding als bijlage meesturen.
  • Neem bij vragen over de kwaliteitseisen contact op met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM, afdeling Toezicht; telefoonnummer 088-36 11 106.

 

})