Wat zijn nou de essentiële ondernemersvaardigheden waarover je dient te beschikken als je van plan bent een zelfstandig kantoor op te zetten als bewindvoerder of het wil volhouden als ondernemer.

 

Weten welke ondernemersvaardigheden je het beste kunt ontwikkelen maakt het makkelijker om keuzes te maken!

 

Wil je weten welke vaardigheden dit zijn, lees dan vooral verder….

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Ik weet nog goed waar het bij mij allemaal mee begon. Ik had een idee, ik wilde de wereld verbeteren door het anders te doen en besloot al snel dat ik er graag geld mee wilde verdienen op een andere manier dan in loondienst.

De valkuil is dat je vooral bezig bent met je idee en vergeet om te leren hoe het is om ondernemer te worden. Hoe kan je dat anders doen? Door te weten welke vaardigheden je moet hebben als ondernemer, over welke vaardigheden jij zelf beschikt en welke je aan moet pakken om te verbeteren. Het kan je veel inzicht geven. Ook kan je goede keuzes maken als je bijvoorbeeld trainingen wilt volgen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden.

 

4 essentiële vaardigheden voor een ondernemer

 

#1 Doorzettingsvermogen. Als ondernemer ga je ups & downs tegenkomen tijdens de reis van je onderneming. Het is daarom wel handig als je over een stevige dosis doorzettingsvermogen beschikt en niet bij elke tegenslag jezelf gaat terugtrekken of misschien wel de stekker eruit trekt.

#2 Kansen zien. Als ondernemer is het belangrijk dat je kansen ziet en daarop kunt inspelen. Je onderneming moet continu ontwikkelen om gezond te blijven. Stilstand is achteruitgang. Zet daarom je voelsprieten aan en benut zoveel mogelijk kansen als je ze ziet.

#3 Passie voor je dienst of product. Wanneer je passie hebt voor je dienst of product komt geld verdienen vanzelf. Dat trek je gemakkelijk aan. Jouw enthousiasme is namelijk aanstekelijk en daardoor weten cliënten jou snel te vinden of blijven cliënten graag bij je.  Wanneer je merkt dat je vuurtje af en toe een beetje dooft kan het helpen als je even stilstaat bij het begin en de reden waarom je dit avontuur bent begonnen.

#4 Focus. Ik heb het vaak in mijn trainingen over focus. Het is niet alleen belangrijk om focus te hebben om daardoor efficiënter te kunnen werken, maar ook om cliënten aan te trekken en te groeien als onderneming. Breng focus aan door dagelijks een planning te maken, je telefoon en mail te beperken en doelen te stellen.

 

Natuurlijk zijn er meer vaardigheden die van pas kunnen komen als je ondernemer bent, maar deze vier, doorzettingsvermogen, kansen zien, passie hebben voor je dienst of product en focus zijn wel de belangrijkste.

Waardoor ervaar jij passie voor je dienst of product? Deel het in de comments zodat je dat vuurtje nog meer in jezelf kunt aanwakkeren. Het helpt zeker voor je mindset om je passie vaak op te schrijven!

Op jouw groei,

Erika

 

Beter worden in deze vaardigheden?

Wil jij leren hoe je meer focus krijgt op een dagelijkse werkdag? We hebben een PE training ontwikkeld “Master Your Mindset” waarbij je deze vaardigheid nog beter kunt ontwikkelen. Wil je deze training volgen? Kom met twee deelnemers en krijgt 100 euro korting p.p. als je inschrijft voor 31 augustus 2023! Meer weten? Stuur ons een berichtje!

 

Vind je dit bericht waardevol voor jouw netwerk? Delen=fijn

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!