Vandaag is het World Kindness Day. De perfecte dag om je vrienden, familie of personeel eens in het zonnetje te zetten. En niet met cadeaus, maar met complimenten. Hoe vaak zeg jij tegen iemand dat je hem of haar waardeert? Of dat je blij bent om diegene als collega te hebben?

Iedereen vindt het leuk om in het zonnetje gezet te worden, dus waarom doen we dat niet vaker? Personeel dat gemotiveerd is, is vaak productiever. Het is daarom ook van belang om regelmatig je personeel in het zonnetje te zetten om te laten weten dat ze goed werk verrichten.

Graag deel ik 3 manieren om je personeel in het zonnetje te zetten, want elke ondernemer wilt graag personeel dat zich gewaardeerd voelt, toch? Lees snel verder voor een aantal manieren.

 

Je personeel in het zonnetje zetten

 

MANIER 1: Geef een compliment.

De meeste van ons geven amper een compliment. We zijn er snel bij als er iets fout gaat, maar richten ons minder op wat er goed gaat. Iedereen wil gewaardeerd worden. Wanneer je een compliment krijgt, maakt het je dag weer goed. Het tovert een glimlach op je gezicht en het geeft je een goed gevoel over jezelf. Accepteer een compliment daarom met een simpel “Dankjewel”. Hoe leuker jij reageert op het compliment, hoe leuker het voor de gever is om jou de volgende keer weer een compliment te geven.

MANIER 2: Organiseer een feestje.

Wanneer een groot doel is behaald in jouw onderneming en dit komt voornamelijk door één personeelslid, organiseer dan een klein feestje om hem of haar in het zonnetje te zetten. Nodig alle collega’s uit, haal lekkere hapjes en drankjes in huis en de rest gaat vanzelf.

MANIER 3: Kook een drie-gangendiner.

Waarom zou je alleen uitgebreid eten met kerst of andere feestdagen? Organiseer een heerlijk drie-gangendiner voor alle personeelsleden en hun partners. De partners zitten namelijk thuis wanneer jouw goede werknemers het goede werk verrichten voor jouw onderneming. Organiseer het gewoon omdat het kan en omdat ze zo belangrijk zijn voor je. Je investeert ook in een stukje quality-time voor jouw personeel. Quality-time met het thuisfront en met collega’s onder elkaar. Zet een leuk muziekje op, steek kaarsen aan en kook iets lekkers. Liefde gaat door de maag, nietwaar?

 

Geef jij jouw personeelsleden vaak complimenten of zou je dit meer moeten doen? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben erg benieuwd!

Heb jij je PE punten/bijscholing voor dit jaar nog niet (helemaal) behaald? Wij bieden een aantal trainingen aan binnen een online portaal om toch je punten/bijscholing te behalen. Dus heb je nog 2, 4 of zelfs 8 PE-punten/bijscholing nodig, kan je deze behalen via ons PE Masterprogramma! Meld je nu aan door een e-mail naar relaties@bewindservicedesk.nl te sturen of bel naar 085 – 273 63 26.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!