Tegenwoordig is alles online. We mailen, sturen elkaar berichten en bellen continu. Hierdoor kan het best lastig zijn om werk en privé in balans houden, zeker als ZZP’er.
In dit blog ga ik je vertellen aan de hand van 3 tips hoe je ervoor kan zorgen dat je werk en privé beter kan scheiden.

 

3 tips om werk en privé in balans te houden:

 

#Tip 1: Organiseer je taken en stel prioriteiten

Zorg ervoor dat je een duidelijke en niet te strakke planning hebt (dit kan je onder andere doen door middel van een To Do List). Neem de tijd. Hierdoor ga je niet gehaast aan het werk. Je doet misschien iets langer over je taken, maar het levert je minder stres op door tijdsdruk. Wanneer je geen stres hebt over je werk, kan je je beter ontspannen na je werk.

Werk is belangrijk, maar staat niet altijd op nummer een. Zorg dat je duidelijk hebt wat je prioriteit is. Zo voorkom je dat je dingen gaat doen die niet belangrijk zijn en kan je tijd steken in je vrienden of familie.

 

#Tip 2: Ontspan

Zorg dat je na het werken, waar je je inspant, genoeg momenten hebt waar je je ontspant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten na je werk, een boek/ tijdschrift/ krant lezen of een wandeling maken.

 

#Tip 3: Sluit je werk af

Wanneer je je dan ontspant, is het belangrijk dat je je werk ook echt afgesloten hebt. Ga niet meer tussen door je mail checken, berichtjes beantwoorden en telefoontjes doen. Allen, en dit is bij hoge uitzondering, als het noodzaal ik.

Kan jij je werk en privé goed gescheiden houden?

 

Ik ben erg benieuwd naar je reactie. Heb jij nog tips om werk en privé gescheiden te houden? En wat is jou tot nu toe nog niet gelukt? Laat het mij weten onderin de reacties.

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Wil jij meer uit jezelf halen en aan de slag als bewindvoerder? Meld je dan aan voor onze Post hbo-praktijkopleiding bewindvoering.

Lees hier meer>>

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!