De zomervakantie is weer achter de rug. Je hebt bijvoorbeeld lekker kunnen uitrusten of reizen. Veel vrijheid en zo min mogelijk verplichtingen. Nu moet je weer aan het werk en de kans is groot dat je weer even op gang moet komen.

Het kan moeilijk zijn om weer aan het werk te gaan na een vakantie. Het kan zijn dat je geen zin hebt om weer aan de slag te gaan en dat je er tegen op ziet. Meerdere mensen hebben last van zo’n vakantiedip.

Hoe zorg je ervoor dat je weer een frisse en gemotiveerde start hebt op je werk? In dit blog geef ik een aantal tips om weer gemotiveerd aan het werk te gaan. Lees gauw verder!

 

Voorkom een vakantiedip

 

TIP 1: Zorg ervoor dat de boel goed wordt achtergelaten voordat je vakantie begint.

Wanneer je vakantie er aan zit te komen, zorg er dan voor dat je alles goed van te voren afsluit. Stel bijvoorbeeld een ‘out of office’ bericht in en zorg dat je alles goed hebt overgedragen aan een collega. Als je dit soort dingen niet doet, is de kans groter dat je in de eerste werkweek veel stress en onrust ervaart. Extra tip: zorg voor een checklist met taken die je na je vakantie moet uitvoeren. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

 

TIP 2: Pak je daily routine weer op.

Gun jezelf tijd om weer aan het dagelijkse ritme te wennen en plan een bepaalde tijd in om te acclimatiseren. Pak niet alleen op werk je daily routine op, maar ook thuis.  Zet de laatste paar dagen van je vakantie op tijd je wekker, zodat je weer een beetje kunt wennen. Ga op tijd naar bed en ga bijvoorbeeld weer sporten.

 

TIP 3: Laat je werk los tijdens je vakantie.

Probeer je werk zoveel mogelijk los te laten als je vakantie hebt. Het kan moeilijk zijn, maar als je de goede maatregelen hebt getroffen, dan moet het haast wel goed komen. Wanneer je niet goed tot rust kan komen, kun je bijvoorbeeld je zorgen van je afschrijven. Stel je komt nog steeds niet echt tot rust, spreek dan met jezelf af om 1 uur per week je mailbox te checken.

 

Ik hoop dat je iets hebt aan de tips die ik hierboven heb benoemd. We willen namelijk allemaal weer gemotiveerd aan de slag gaan na een vakantie, toch? Heb jij nog interessante tips waar jij gebruik van maakt? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben erg benieuwd!

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!