Als ondernemer heb je het liefst alles zelf in de hand, maar wanneer je onderneming groeit, ontstaan er meestal nieuwe werkzaamheden of de huidige activiteiten moeten juist uitgebreid worden om nog meer te groeien.

Kijk eens naar je gemiddelde werkdag. Heb jij eigenlijk wel tijd om je passie/talent toe te passen in je onderneming? Het komt vaak voor als ondernemer dat je werkdag wordt gevuld met bijvoorbeeld administratie, afspraken inplannen, klantenservice, etc. Dit kunnen werkzaamheden zijn waar je geen held in bent. Je kunt natuurlijk niet goed zijn in ALLES.

Graag geef ik 3 voordelen aan jou waarom uitbesteden efficiënter kan zijn. Lees gauw verder.

 

Uitbesteden van je werk

 

VOORDEEL 1: Goedkoper dan een fulltimer

Ondernemen gaat niet met een rechte lijn omhoog. Het ene moment heb je het drukker dan een ander moment. Stel, je hebt een werknemer met een bepaalde functie en die werknemer heb je niet altijd nodig. Dan kun je beter dat werk uitbesteden. Je kunt dat namelijk op elk moment opzeggen en dat kun je bij een werknemer niet. Ook is uitbesteden een stuk flexibeler en goedkoper.

Een eigen werknemer in dienst heeft tevens een heleboel consequenties. Je krijgt namelijk te maken met verantwoordelijkheid, regelgeving, evaluatiegesprekken, ziektes, vakantie, etc. Op die ‘extra’ zorgen zit je juist niet op de wachten. Tuurlijk moet je als je je werk uitbesteedt vooraf een goede briefing geven, maar je hebt er veel minder omkijken naar.

VOORDEEL 2: Expertise

Ben jij een talent in financiële administratie of het bedenken van creatieve oplossingen, maar ben je niet zo’n held in het schrijven van teksten/brieven of (online)marketing? Zorg dan dat je die werkzaamheden uitbesteed. Je kunt deze expertise overlaten aan een professional. Dan hoef je niet bang te zijn dat je fouten maakt, als jijzelf die werkzaamheden uitvoert.

VOORDEEL 3: Focus op je core business

Er komt ‘tijd’ vrij wanneer je bepaalde taken uitbesteedt aan professionals. Tijd die je kunt gebruiken om je te focussen op je core business. Als je meer tijd hieraan besteedt, zal je merken dat je omzet en winst zullen toenemen.

Als je werkzaamheden hebt die moeten gebeuren, maar waar je zelf geen tijd aan wilt besteden, is outsourcing een goede oplossing. Dit zal meer zorgen voor een gerust gevoel en kun je je focussen op jouw prioriteiten.

 

Ik hoop dat je iets hebt aan de voordelen die ik hierboven heb benoemd. We willen namelijk allemaal onze tijd besteden aan de goede dingen, toch? Heb je zelf nog toevoegingen? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben erg benieuwd!

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!