Succesvol worden (op welk gebied dan ook) doe je niet zomaar. Je moet daarvoor dingen voor opofferen en moeilijke keuzes maken. Je bent namelijk niet zomaar een succesvolle ondernemer. Daar moet je je best voor doen. Snel keuzes maken, knopen doorhakken en vooral durven. Door beslissingen te nemen, ga je altijd vooruit.

Wat als we het risico op verkeerde beslissingen kunnen verkleinen, hoe mooi zou dat zijn? Het begint allemaal met het stellen van de juiste vragen. Alleen op deze manier kun je het juiste antwoord vinden en de juiste beslissing nemen.

Ik heb het idee dat de verkeerde beslissingen gebaseerd zijn op gevoel in plaats van op feiten. Hoewel we het idee hebben dat we zakelijke beslissingen rationeel kunnen nemen, blijkt uit diverse onderzoeken dat we ons vaak laten leiden door factoren als groepsdruk en stress. Ik durf te stellen dat onze intuïtie/onderbuikgevoel onze grootste concurrent is. Lees gauw verder hoe je als ondernemer succesvolle beslissingen kan maken!

 

Succesvol ondernemen

 

TIP 1: Durf te investeren in jezelf en jouw onderneming

Geld maakt je niet persé gelukkig, maar het helpt je wel om te slagen. Máár… geen geld hebben en onder financiële druk staan, zal je ook zeker niet gelukkig maken. Waar je ook leest, je zal altijd ontdekken dat de meest succesvolle mensen niet alles alleen hebben gedaan. Veel mensen hebben al ervaren wat wel en niet werkt. Doordat de succesvolle mensen geïnvesteerd hebben in coaches en mentoren, hebben de ze hun doelen behaald. Ze wisten namelijk dat ze het wiel niet zelf hoefden uit te vinden. Mensen aan je zijde hebben die je werkelijk helpen door te groeien, is de keus die (bijna) alle succesvolle ondernemers maken.

TIP 2: Durf risico’s te nemen

Risico maakt deel uit van ondernemerschap. Kiezen om ondernemer te worden is al een risico. “Wat als het niet lukt?” “Wat als het tegenvalt?” Dat zal je ongetwijfeld horen als je ondernemer wilt worden. De risico’s die erbij komen, zijn de reden waarom veel mensen nooit actie ondernemen. Je komt steeds weer voor nieuwe keuzes te staan. Investeren, een nieuw personeelslid aannemen. Allemaal momenten die risico’s met zich mee brengen. Heel eenvoudig, het kan heel anders uitpakken dan je had verwacht. Succesvolle ondernemers nemen beslissingen. Ze zijn bereid om te vallen (en weer opstaan natuurlijk) en nemen risico’s.

TIP 3: Zorg voor maximale doorzettingsvermogen

De enige manier om je doel te bereiken, is door een rotsvaste mentale kracht te hebben. Van oplossingsgericht denken tot de problemen leren afschudden. Van genieten van alle overwinningen tot scherp blijven in moeilijke tijden. Alle succes begint met de manier van denken, met je mindset.

Er zijn diverse manieren om je mentale kracht te laten groeien. De basis is echter om met dat stemmetje in je hoofd, wat jou klein houdt, te dealen. Blijf dag in en dag uit jezelf trainen. Dit is iets dat succesvolle ondernemers beheersen en waar ze goed hun best voor blijven doen.

TIP 4: Werk resultaatgericht

Blijf gefocust op welke resultaten je wilt behalen en handel daarnaar. Neem snel beslissingen en houd altijd de grote lijnen in de gaten. Wanneer je personeel hebt, heb je deze vaardigheid nodig: resultaatgericht leidinggeven. Wees duidelijk richting je personeel wat je verwacht van hen. Wat zijn hun verantwoordelijkheden en welke resultaten moeten ze behalen? Als ze doelen hebben, kunnen ze de details zelf invullen.

TIP 5: Zorg dat je financiën helder zijn

Houd je zorgvuldig rekening met je budget, winst en beschikbare middelen zoals kennis, tijd, geld en hulp? Het is hierbij belangrijk dat je weet hoe je deze middelen het best kunt inzetten om de beste resultaten te behalen! Schrijf een financieel plan als onderdeel van je ondernemingsplan en neem geen ondoordachte beslissingen.

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!