Productief zijn wil iedereen, maar hoe doe je dit? Hoe zorg je ervoor dat je productiever word? Deze week ga ik je 5 tips geven hoe je je productiviteit nu kunt verbeteren.

 

5 tips om je productiviteit NU te verhogen:

 

#Tip 1: Geef prioriteit aan kleine  taken

Als je een taak hebt die binnen 5 min afgerond kan worden, doe dat dan meteen. Wanneer je deze blijft uitstellen komen ze uiteindelijk in het zogenaamde sneeuwballeneffect. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om dit af te ronden. Dit kan stress opleveren en dat gaat uiteindelijk ten koste van je productiviteit.

 

#Tip 2: Verberg je telefoon

Laat je telefoon tijdens het werken in je tas of leg hem uit het zicht. Een telefoon kan erg afleidend zijn. De continue toestroom van berichten, telefoontjes, meldingen en e-mailtjes. Dat laatste, e-mailtjes, kan je natuurlijk ook beantwoorden via je laptop of computer.

 

#Tip 3: Zet muziek op

Dit klinkt misschien een beetje gek, want muziek leidt toch juist af? Dat is niet altijd zo. Als je werkt in een grote open kantoorruimte heb je veel externe ruis, bijvoorbeeld telefoontjes van anderen, het getik op een toetsenbord of gesprekken tussen collega’s. Neem een koptelefoon en oortjes mee en zet muziek op waar jij je beter door kan concentreren. Hierdoor zorg je ervoor dat alle omgevingsgeluiden gedempt worden.

 

#Tip 4: Blijf bewegen 

Beweging is erg belangrijk voor het behouden van een productieve houding. Ga bijvoorbeeld voor het werken (of erna als je geen ochtendmens bent) naar de sportschool of maak een wandeling tijdens lunchtijd. Het is niet alleen beter voor je lichaam om je bloedcirculatie te bevorderen, maar ook voor je geest.
Bewegen zorgt ervoor om stress beter te kunnen beheersen en je stemming te verbeteren. Dit zal je productiviteit verbeteren.

 

#Tip 5: Beloon jezelf als je je werk af hebt

Stel doelen en verbind daar een beloning aan. Bijvoorbeeld: “Deze maand houd ik mij bezig met taak X af te maken. Als ik de taak binnen de maand afkrijg beloon ik mijzelf met X” wat je beloning is kan je zelf invullen.

Hoe zit het met jouw productiviteit? Welke tips ga jij toepassen en welke tips heb jij voor het verhogen van je productiviteit? Ik ben erg benieuwd, laat hieronder een reactie achter. Dank je wel!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

 

Wil jij meer uit jezelf halen en aan de slag als bewindvoerder? Meld je dan aan voor onze Post hbo-praktijkopleiding bewindvoering.

Lees hier meer>>

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!