Na al dat harde werken, de zon die doorbreekt en de temperaturen stijgen is het alweer bijna tijd voor je welverdiende vakantie. Maar hoe zorg je ervoor dat je voorbereid en ontspannen op vakantie kan gaan? In dit blog geef ik je tips hierover.

 

5 tips om voorbereid en ontspannen op vakantie te gaan:

 

#Tip 1:Rond je werk af

Kleine taken worden vaak vooruitgeschoven. Zorg ervoor dat je juist deze afrondt voordat je met vakantie gaat.
Heb je projecten lopen die bijna klaar zijn, maar alleen nog de puntjes op de i moeten krijgen? Ga hiermee dan aan de slag. Wanneer je al je taken afgerond hebt, zal je zien dat je al een stuk ontspannener op vakantie gaat.
Als je al je werk in een To Do List zet, gerangschikt op prioriteit, levert dit niet alleen overzicht op maar ook een hoop efficiëntie

 

#Tip 2: Draag je overige werk over

Het is als bewindvoerder onmogelijk om helemaal klaar te zijn met al je werk, daarom is het belangrijk dat je in de tijd dat je op vakantie bent iemand vindt die jouw overige werkzaamheden/ cliënten over kan nemen.
Zorg ervoor dat het van tevoren duidelijk is wat er moet gebeuren, bijvoorbeeld d.m.v. een To Do List. Dan ontstaat hier geen onduidelijkheid over en kan jouw vervanger snel en efficiënt te werk.

 

#Tip 3: Laat je telefoonnummer achter (noodnummer)

Mocht je vervanger echt in de knoop zitten, hierdoor niet verder kunnen met zijn of haar werk en ook niet voor duidelijkheid naar de leidinggevende of andere werknemer kunnen. Dan is het handig om je telefoonnummer achter te laten, als een soort noodnummer.

 

#Tip 4: Laat je cliënten op tijd weten wanneer jij op vakantie bent en wie jou die periode over gaat nemen.

Het is voor sommige cliënten fijn om te weten waar zij aan toe zijn. Laat daarom op tijd weten wanneer je met vakantie gaat en wie jou overneemt, zodat zij weten met wie zij contact op kunnen nemen in die periode.

 

#Tip 5: De belangrijkste tip: Laat je werk los

Nu je al de bovenstaande tips hebt afgewerkt is het belangrijk dat wanneer je met vakantie gaat je ook echt met de vakantie bezig te houden. Probeer je daarom zo veel mogelijk van je werk af te sluiten en alleen wanneer het echt nodig is je berichten/ e-mail te checken.

 

Ga je deze zomer op vakantie of ben je al geweest? Hoe regel jij je overname tijdens je vakantie? Ik ben benieuwd. Laat het mij weten onderin de reacties!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

 

Wil jij meer uit jezelf halen en aan de slag als bewindvoerder? Meld je dan aan voor onze Post hbo-praktijkopleiding bewindvoering.

Lees hier meer>>

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!