Tegenwoordig hoor je het woord steeds vaker… Mindset. Je mindset speelt een belangrijke rol voor je succes. Met succes bedoel ik het bereiken van jouw doelen. Je mindset bestaat eigenlijk uit je overtuigingen. Deze bestaan uit bewuste en onbewuste overtuigingen. Het onbewuste is juist interessant, want je overtuigingen hebben invloed op je emoties en gedrag. Wanneer je de onbewuste overtuigingen bewust maakt, kun je je ongewenste overtuigingen veranderen en dit beïnvloed ook je emoties en je gedrag.

Een positieve kijk op dingen en het aan durven gaan van veranderingen, is een open mindset. Hierbij zie je de moeilijkheden juist als kansen om te groeien. Je bent ervan overtuigd dat je alles kunt leren en je houdt ervan om uitdagingen aan te gaan. Feedback zie je als leermomenten en je laat je inspireren door anderen.

Het wordt moeilijker om je doelen te bereiken wanneer je een gesloten mindset hebt. Je denkt dan heel zwart-wit. Je kan iets of je kan het niet. Dus je staat minder snel open om dingen te leren. Van te voren is er al bepaald wat je kan en je houdt er niet van om uitgedaagd te worden. Je geeft sneller op wanneer je gefrustreerd bent en je leert er niet van als iets fout gaat.

Graag geef ik een aantal tips voor een goede mindset. Lees gauw verder!

 

Creëren van een positieve mindset

 

TIP 1: Jezelf serieus nemen

Wanneer je denkt dat iets niet gaat lukken, dan is de kans groot dat het ook echt niet gaat lukken. Als je iets voor ogen hebt, dan kun je het! Je handelt naar wat je denkt en dit doe je onbewust. Daarom is het belangrijk om je onbewuste overtuigingen bewust te maken, zodat je hier naar handelt.

TIP 2: Jezelf leren kennen

Wat zijn je sterktes en wat zijn je zwaktes? Focus op je sterktes en ontwikkel deze. Als kind zijnde wordt je aangeleerd om je zwaktes te ontwikkelen. Dit is zeker niet verkeerd, want bepaalde basisvaardigheden kunnen nuttig zijn. Alleen vaak vergeet je dan wel de vaardigheden waar je juist goed in bent! Zorg ervoor dat je bezig bent met je talenten, want hierdoor zie je al gauw kansen. Wanneer je alleen maar focust op je zwaktes, zie je al gauw je mislukkingen.

TIP 3: Luister naar kritiek en wees bereid te veranderen

Op elk moment kun je ervoor kiezen om positief te denken. In het begin zal dit enige inspanning kosten. Om je mindset te veranderen, zal je jezelf moeten trainen. Wat denk je over jezelf? Is dit iets positiefs of is het geen opbouwende kritiek? Het is goed om hier even stil bij te staan. Als je het fijn vindt, kun je je gedachten ook opschrijven zodat je over een tijdje misschien zelfs de negatieve dingen weg kan strepen.

TIP 4: De juiste motivatie

Bepaal je doelen en vraag jezelf dan af waarom je deze wilt bereiken. Wat is het doel van je doel? Past je doel bij jou of is bijvoorbeeld een maatschappelijk belang de reden van jouw doel? Zorg ervoor dat je luistert naar je gevoel en sluit de invloeden van de buitenwereld af.

Maak je fouten? Dat geeft niet! Zie dit als leermomenten. Het kan zijn dat je een pad bewandeld voor je doelen dat je nog nooit hebt bewandeld, maar dit helpt je juist om meer geluk, plezier, uitdaging en voldoening te krijgen.

TIP 5: Anderen kunnen je grootste inspiratiebron zijn

Het komt veel voor dat we ons bedreigd of jaloers voelen door andermans succes. Maar eigenlijk is dat onzin. Je moet beseffen dat succesvolle ondernemers ook ooit klein zijn begonnen. Succes komt namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Kom bijvoorbeeld in contact met een succesvolle ondernemer om gewoon om hulp te vragen. Laat je negatieve gevoelens achterwege, want die remmen je toch alleen maar af!

 

Ik hoop dat je iets hebt aan de tips die ik hierboven heb benoemd. We willen namelijk allemaal een goeie mindset, toch? Heb je zelf nog interessante tips? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben erg benieuwd!

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!