Wanneer je een zelfstandige bewindvoerder of mentor wilt worden, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan richtlijnen, processen en werving. Als je zelfstandig wilt ondernemen, moet je zelf die dingen ondervinden wat veel tijd in beslag neemt. Hoe start je als een zelfstandige bewindvoerder of mentor? Helpt een franchiseformule hierbij?

Met een franchiseformule kun je de ondersteuning krijgen die jouw bedrijf succesvol kan maken. Je kunt dan profiteren van de ervaring van professionals. Kortom, je krijgt de kans om zelfstandig te ondernemen met een bewezen formule.

In dit blog deel ik graag 5 voordelen van franchisen als bewindvoerder of mentor. Het zou toch zonde zijn om tijd te verspillen aan het ondervinden van de (beginners) fouten in ondernemerschap?

 

Voordelen op een rijtje

 

VOORDEEL 1: Meer naamsbekendheid

Als franchisenemer van een organisatie heb je al direct een naamsbekendheid. Met een nieuwe vestiging heb je dan een voordeel ten opzichte van een startende, individuele onderneming. Cliënten zijn al bekend met wat de organisatie te bieden heeft en zullen dan gemakkelijker de weg naar jouw zaak vinden.

VOORDEEL 2: Ondernemen met een verlaagd ondernemersrisico

Franchisen betekent voor (startende) ondernemers een verlaagd ondernemersrisico. Natuurlijk heb je te maken met startersrisico’s, maar je begint wel direct vanuit een sterke basis. Je wordt door begeleiding in je ondernemerschap behoed voor struikelblokken, hindernissen en (dure) beginnersfouten. Dit bespaart je aanzienlijk veel tijd en dus ook kosten.

VOORDEEL 3: Volledige focus op je cliënten en ondernemen

Een ander voordeel van franchisen is dat je als franchisenemer minder tijd hoeft besteden aan bijvoorbeeld marktonderzoek en het vinden van de juiste marketingstrategie. De franchisegever doet dit voor je. Dit houdt in dat je je volledig kunt focussen op je cliënten en het ondernemen.

VOORDEEL 4: Vervanging bij ziekte of vakantie

Elke bewindvoerder is verplicht vervanging te regelen. Mijn ervaring is dat veel bewindvoerders hier te makkelijk mee om gaan. Je bent enthousiast en wilt aan de slag. De eerste die bereid is om een vervangingsovereenkomst met jou aan te gaan, neem je met beide handen aan. Dat begrijp ik volkomen. Bovendien zal het in de eerste jaren nog geen problemen opleveren. Maar wat als er plotseling wordt verwacht dat je klaar staat als vervanging bij onverwachtse gebeurtenissen zoals ziekte, of misschien nog erger, overlijden? Een franchiseorganisatie biedt hiervoor een goede regelingen.

VOORDEEL 5: Kennis is macht

Het mooie van een franchiseformule is dat je gemakkelijk kennis kunt delen. Op allerlei gebieden, maar zeker op je vakgebied. Verschillende achtergronden en specialismen zorgen voor een mooie kruisbestuiving van kennis op de onderliggende deelterreinen. Een franchiseorganisatie biedt vaak ook bijscholing aan, zodat al jou kennis op pijl blijft. De vergaarde kennis kun je vervolgens inzetten voor je cliënten, maar ook bij je verwijzers en in je netwerk. Dit alles verhoogt de kwaliteit van je dienstverlening en vergroot jouw kans op commercieel succes!

 

Ik hoop dat je iets hebt aan de voordelen die ik hierboven heb benoemd. We willen namelijk allemaal groeien, toch? Heb je zelf nog toevoegingen? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben erg benieuwd!

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!