Je bent vitaal als je gezond bent, toch? Veel werkgevers denken dat als werknemers fysiek gezond zijn, ook vitaal zijn. Maar vitaliteit gaat verder dan alleen fysiek gezond zijn. Volgens het woordenboek betekent vitaliteit letterlijk: ‘levenskracht’. Als je werknemers een gezonde leefstijl hebben, zitten ze beter in hun vel. Ze zijn dan emotioneel, fysiek en mentaal in balans en presteren hierdoor beter.

Toen ik startte met ondernemen en mensen in dienst nam, wilde ik graag het beste voor mijn werknemers (nog steeds hoor :)). Ik vond het van cruciaal belang dat mijn werknemers lekker in hun vel zaten, want hierdoor gingen ze veel beter presteren.

Graag deel ik de voordelen van vitaliteit met jou, want ik gun jou ook een vitaal bedrijf. Meer plezier in werk zorgt voor een groeiend bedrijf! Zo maken we de branche sterker en dat is toch iets dat we allemaal willen? Lees dus snel verder voor de voordelen.

 

5 voordelen van vitaliteit op de werkvloer

 

VOORDEEL 1: Hogere productiviteit.

Voor bedrijven is het een grote uitdaging om werknemers productief en gemotiveerd houden. Door bijvoorbeeld voldoende beweging en ontspanning gedurende de werkdag te stimuleren, zorg je ervoor dat werknemers lekkerder in hun vel zitten. Hierdoor zijn ze ook productiever.

VOORDEEL 2: Minder ziekteverzuim.

Vitale werknemers zijn gezond. Ze gaan met plezier naar hun werk en zitten vol energie. Om deze redenen zullen je werknemers zich minder snel ziek melden dan iemand die niet lekker in zijn vel zit.

VOORDEEL 3: Versterkt je imago.

Een flitsende website en een mooi logo zijn van cruciaal belang voor de uitstraling van jouw bedrijf. Maar je werknemers zijn het échte gezicht van jouw onderneming. De visitekaartjes van vlees en bloed! Dus als je werknemers vitaal zijn, hebben ze een positieve invloed op het imago van jouw bedrijf.

Als werkgever verwacht je van de werknemers dat ze zich representatief kleden wanneer ze naar een afspraak gaan. Maar een mooi pak zegt niet alles. Een stralende glimlach van je medewerker die met goede moed en vol energie naar zijn afspraak gaat, dát is goed voor je imago van jouw bedrijf!

De vitaliteit verhogen van je medewerkers is daarmee ook investeren in het imago van je bedrijf.

VOORDEEL 4: Positieve invloed op omgeving.

Vitale mensen bruisen van energie en hebben het vermogen om negatieve ervaringen het hoofd te bieden of ze positief om te buigen. Ze zijn ook meer gemotiveerd waardoor ze doelen stellen en die willen bereiken. Vitale mensen voelen zich in het algemeen ook gezonder en gelukkiger dan minder vitale mensen. Zij hebben daardoor ook een positieve invloed op hun directe omgeving.

VOORDEEL 5: Meer omzet genereren.

Een niet-vitaal bedrijf genereert minder omzet dan een vitaal bedrijf. Energieke werknemers met een stralende glimlach halen gemakkelijker de opdracht binnen en gemotiveerde werknemers zorgen dat de beloofde topkwaliteit met een glimlach geleverd wordt. Dit alles heeft als gevolg meer omzet!

 

Ervaar jij deze voordelen ook allemaal zo? En heb je zelf nog toevoegingen? Laat het weten in een reactie hieronder! We zijn erg benieuwd.

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!