Netwerken is erg belangrijk. Je leert niet alleen de wereld beter kennen, maar ook nieuwe mensen. Nieuwe mensen openen vaak ook nieuwe mogelijkheden voor je.

Maar hoe werkt dat eigenlijk, netwerken? Ik dit blog ga ik je uitleggen aan de hand van 7 tips hoe je succesvol kan netwerken.

 

 

7 tips voor succesvol netwerken:

 

 

#Tip 1: Bereid je voor

Zoek uit wie er aanwezig zullen zijn bij het evenement. Dit is handig, want dan kan je alvast potentiële contacten selecteren.
Maar bereid ook vragen voor die je zou kunnen stellen en bereid je voor op vragen die jou gesteld kunnen worden.

 

#Tip 2: Netwerk met de juiste mensen

Netwerk met mensen die iets kunnen toevoegen aan wat jij voor ogen hebt. Houd hiervoor een duidelijk doel in gedachten.

 

#Tip 3: Oordeel niet meteen

Je gaat nieuwe mensen ontmoeten dus zorg dat je er open minded in gaat. Probeer mensen niet te beoordelen op basis van hun uiterlijk of uitstraling.

 

#Tip 4: Blijf niet bij de mensen staan die je al kent

De bedoeling van netwerken is het ontmoeten van nieuwe mensen. Loop op nieuwe mensen af, stel je voor en zet jezelf vooral uit je comfortzone! Hoe vaker je dit doet, des te makkelijker dit wordt.

 

#Tip 5: Visitekaartjes, visitekaartjes en nog eens visitekaartjes

Visitekaartjes zijn erg belangrijk. Tijdens het netwerken wil je zo veel mogelijk nieuwe mensen ontmoeten en wanneer je dan met iemand aan de praat bent geraakt is het goed om een visitekaartje bij je te hebben. Deze kan je aan die persoon geven met een uitnodiging voor een volgend gesprek. Wie weet een zakelijke lunch?

 

#Tip 6: Wees opvallend, maar kleed je gepast.

Wanneer je in een simpele outfit aan komt zetten, val je niet meteen op. Opvallen is wel wat je wilt. Kleed je daarom opvallend. Denk hierbij aan een jurk in een vrolijk kleurtje of een overhemd in een mooie kleur. Let wel op dat je niet overdrijft. Pas je kleding altijd aan bij de gelegenheid.

 

#Tip 7: Geniet 

Netwerken is vooral zakelijk gezien goed om te doen, maar op persoonlijk vlak is dit ook heel goed. Laat je niet afleiden door foutjes die je maakt, maar geniet ook van het netwerken. Netwerken is iets leuks en als jij geniet, straal je dat ook uit.

 

Wat vind jij van netwerken en heb jij nog tips voor goed netwerken? Ik ben erg benieuwd! Laar het weten in een reactie onder dit blog!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

We willen jou graag helpen met netwerken. In ons PE Masterprogramma organiseren we een netwerkborrel zodat je anderen leert kennen en meer uit het netwerken kunt halen. Ook leer ik jou in dit programma efficiënt te ondernemen en je spijkert hier en daar ook nog wat vakkennis bij. Wil je meer weten over onze programma’s?

Lees hier meer>>

 

 

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!