Nederland wordt ook wel het land van de efficiëntie genoemd, zo horen wij volgens het Eurostat en Centraal Planbureau tot een van de meest efficiënte werknemers van alle OESO-landen.

Maar wat houdt efficiënt werken nou eigenlijk in en hoe kan je ervoor zorgen dat je efficiënt te werk ga? Lees dan vooral door!

Efficiënt werken betekend doeltreffend werken. De dingen die jij moet doen op een goede manier doen, waardoor je tijd overhoudt.

7 tips om efficiënt tewerk te gaan:

 

#Tip 1: Timemanagement

Het indelen van je tijd is heel belangrijk. Rangschik je taken van de week op prioriteit en maak hier bijvoorbeeld een to do list van. Zo kan je de taken die je af hebt afstrepen en dat zorgt voor overzicht en bied structuur. Ook is het goed om aan een taak een tijd te koppelen. Zorg er wel voor dat dit realistisch is.

 

#Tip 2: Motivatie

Zorg dat je gemotiveerd bent in wat je doet, dat je het leuk vindt en dat je de juiste doelen stelt. Doelen kan je stellen aan de hand van de SMART analyse.

 

#Tip 3: Communicatie

Zorg dat je communicatie kort en krachtig is. Dit scheelt een hoop tijd.

 

#Tip 4: Delegeren

Weet wat je wel kan en wat niet, maar vooral wat wel jouw werk is en wat niet of wat iemand anders ook zou kunnen doen voor jou. Het is belangrijk dat je een balans hiertussen vindt. Dit zal je tijd opleveren.

 

#Tip 5: Evalueren

Aan het einde van de week evalueer je je werkweek. Heb ik alles af kunnen krijgen binnen het tijdsbestek? Was het realistisch of niet? En bedenk dan voor jezelf wat je de volgende keer beter kan doen en schrijf dit op.

 

#Tip 6: Zorg voor orde

Zorg ervoor dat je alles netjes hebt gesorteerd hebt en dat er geen chaos ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je sneller dingen kan vinden en bespaart een hoop tijd.

 

#Tip 7: Tijd voor jezelf

Tijdens je werkdagen is het belangrijk dat je pauzes neemt, goed eet en goed slaapt, maar ook aan het einde van je werkweek. Zo zorg je ervoor dat je weer vol frisse moed aan het werk kan met de juiste productiviteit.

 

 

Welke tips gebruikte jij nog niet of welk van de bovenstaande tips pas jij al toe? Ik ben ook erg benieuwd naar tips van jou! Laat deze in een reactie weten onder de blog.

 

Heb jij de uitzending gemist?

Afgelopen zondag, 12 mei mocht ik mijn verhaal vertellen bij het programma de Barometer. Heb je de uitzending gemist? Je kunt hem hier alsnog bekijken>>

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!