Helaas zit de zomervakantie er weer op, dagen worden weer korter en de terrassen stromen leeg. Dit betekent, back to work. Maar hoe doe je dat na een heerlijke vakantie? Uit je zomersleur komen kan namelijk best lastig zijn. In dit blog leg ik je uit aan de hand van 5 tips hoe je dit doet.

 

 

5 tips om volle goede moed weer aan de slag te gaan:

 

 

#Tip 1: Neem de tijd

Wanneer je terug bent van je vakantie is het goed om eerst weer even thuis te wortelen. Alledaagse verantwoordelijkheden komen weer op je af, waardoor je hoofd weer vol zit met dingen die ‘moeten’. Geef jezelf de tijd om rustig opgang te komen. Het is daarom verstandig om na een vakantie twee dagen langer vrij te nemen om weer in je thuisritme te komen. Wat ik altijd doe is de afwezigheidsmelding vanuit de mail nog een dag langer laten doorlopen. Dan heb ik het werk zelf meer in de hand op de eerste werkdag en zo kun je rustig aan beginnen.

 

#Tip 2: Stel doelen

Na je vakantie moet je je ritme weer oppakken, stel hiervoor doelen. Door doelen te stellen kan je op een rustige manier je werk weer oppakken. Hiervoor is het wel belangrijk dat je niet heel je a4’tje vol schrijft met doelen, maar deze rustig opbouwt.

 

#Tip 3: Verander je gewoontes

10 bakken koffie drinken in de ochtend, kletsen met collega’s voordat je aan de slag gaat, achter je computer blijven zitten tijdens de lunch, de lift pakken in plaats van de trap. Wat zijn voor jou gewoontes waarvan je weet dat ze eigenlijk slecht zijn voor je productiviteit? Door de ‘zomerbreak’ heb je deze gewoontes waarschijnlijk kunnen doorbreken. Blijf dit volhouden! Door je (werkgerelateerde) gewoontes aan te passen, voel je je veel beter en ben je productiever. Dit zorgt voor meer resultaat en daardoor blijdschap binnen je team. Voordat je weer aan de slag gaat is het goed om te bedenken welke andere gewoontes je jezelf kunt aanmeten om verandering tot stand te brengen. Iets simpels als 2 liter water gaan drinken of thee in plaats van koffie drinken aan het begin van je werkdag kan al helpen.

 

#Tip 4: Zorg voor een hecht teamgevoel door een moment te nemen om jullie vakanties door te spreken.

Waarschijnlijk doe je dit al automatisch, maar praat over je vakantie. Zo blijft de herinnering bij je en beleef je het gevoel weer opnieuw. Dit kan je het beste doen door de werkdag hiermee te beginnen. Spreek af dat je hier maximaal een half uur de tijd voor neemt als team, zodat je daarna productief kunt zijn (wat weer fijner en beter is voor je leidinggevende).

 

#Tip 5: Plan je volgende vakantietrip

Zelf heb ik voor mijn gevoel elke dag vakantie. Ik vind persoonlijk de scheidslijn tussen werk en vrij zijn te vaag doordat ik plezier heb in wat ik doe en ik voor mezelf werk als ondernemer. Daarom heb ik zelf niet zoveel moeite om weer ‘back to work’ te gaan. Maar ik kan me ook nog de tijd herinneren dat ik dat wel had. Dan vond ik het fijn om ergens weer naar uit te kunnen kijken, een nieuwe vakantie bijvoorbeeld. Door hier nu al aan te denken en eventueel zelfs te boeken kan je een vakantiegevoel verlengen.

 

Wat kunnen we voor jou betekenen? LAATSTE kans voor het boeken van een GRATIS groeisessie.

  • Zou je meer willen doen in minder tijd?
  • Zou je willen weten hoe je je medewerkers kunt motiveren?
  • Zou je willen weten hoe je aan meer cliënten komt?
  • Zou je efficiënter met je processen willen werken?
  • Zou je het fijn vinden om bijvoorbeeld zelfs vaker op vakantie te kunnen gaan?

Misschien kan ik jou daarbij helpen! Tijdens een groeisessie gaan we werken aan jouw SWOT-analyse. Tot en met 31 augustus kan je nog een GRATIS groeisessie boeken. Na die tijd kost een groeisessie €175 euro (ook kan je 1 PE punt krijgen per sessie).

Lees hier meer>>

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!