Wat vindt een cliënt een belangrijk onderdeel van bewindvoering en/of mentorschap? Kwaliteit. Dat is vast en zeker één van de belangrijkste eigenschappen van bewindvoering en/of mentorschap voor een cliënt.

Wanneer je je onder andere focust op kwaliteit, levert dat veel op. Partijen die ook bewindvoering en mentorschap aanbieden, zien je als concurrent. Ook zorgt kwaliteit voor een snellere groei, want cliënten praten in positieve zin over je en hierdoor bouw je ook een positieve naam op.

 

Wat is de reden dat kwaliteit belangrijk is?

 

De hoofdzaak van kwaliteit is in principe simpel. Het draait namelijk om het voldoen aan de verwachtingen van de cliënt. Het kwaliteitssysteem helpt de organisatie om de afgesproken zorg te leveren en waar nodig verbetering door te voeren om kwaliteit altijd te blijven verbeteren. Een voordeel van kwaliteit is de verlaging van bepaalde kosten door betere beheersing van processen.

Kwaliteit is ook een strategisch middel om cliënten te binden. Met de bewezen kwaliteit van dienstverlening beschikken bewindvoerders en mentoren over de beste marketingtool om klanten te vinden, te binden en te behouden.

 

Kwaliteitsbeleid

 

Een geschikt kwaliteitsbeleid voeren, is simpel. Het heeft namelijk vooral te maken met betrouwbaarheid, effectiviteit en flexibiliteit. Het beleid moet niet hinderlijk zijn. Als je teveel regels hebt, zie je door de bomen het bos niet meer en dit werkt niet efficiënt.

Als je een kwaliteitsbeleid op deze manier indeelt (betrouwbaarheid, effectiviteit en flexibiliteit), wordt kwaliteit een hulpmiddel en geen last. Samengevat, het beleid moet zorgen voor structurele verbeteringen voor je dienstverlening. Het helpt om doelen op de meest effectieve en efficiënte manier te bereiken. Deze aanpak geeft cliënten meer zekerheid. Kwaliteit is geen tijdverspilling (tijd=geld), maar een investering op lange termijn.

 

Hoe ervaar jij het in de praktijk als bewindvoerder of mentor? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben erg benieuwd!

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!