Het is alweer bijna zover. De jaarlijkse belastingaangifte staat voor de deur. Vind je het lastig om dit te doen? In dit 3-stappenplan maak je het heel eenvoudig voor jezelf.

 

#Stap 1: Bekijk of je voor je cliënt aangifte moet doen

Dat hangt ervan af. Lees welke dingen meespelen en hoe je erachter komt of je belastingaangifte moet doen voor je cliënt. Heeft cliënt een aangiftebrief gekregen waarin staat dat er aangifte inkomstenbelasting 2018 gedaan moet worden? Dan moet je aangifte doen. Let op! Deze brief kan ook in de Berichtenbox op MijnOverheid.

Geen brief gekregen? In sommige gevallen is het toch raadzaam of zelfs verplicht om aangifte te doen. Het kan lonen om zelf te controleren of het verstandig is om aangifte te doen voor je cliënt. Misschien kan hij of zij zelfs belasting terugkrijgen. Bijvoorbeeld als er aftrekposten zijn, want sommige gegevens, zoals de ziektekosten, heeft de belastingdienst niet.

Je kunt het controleren door een aangifte voor proef in te vullen. Pas wanneer je hem verstuurt zal de aangifte ook definitief ingediend worden. Nadat je de aangifte hebt ingevuld, zie je meteen de uitkomst. Als na het invullen blijkt dat cliënt € 15 of meer terugkrijgt, doe dan aangifte. Dat doe je door de aangifte te versturen. Krijgt cliënt minder dan € 15 terug? Dan hoeft er geen aangifte gedaan te worden. Want bedragen onder de € 15 betaalt de belastingdienst niet uit. Als na het invullen blijkt dat cliënt meer dan € 46 moet betalen, dan ben je verplicht om aangifte te doen. Is het te betalen bedrag hoger dan € 46?
Doe dan aangifte vóór 14 juli 2019. Jouw cliënt betaalt dan minder belastingrente. Het is ook belangrijk om op tijd aangifte te doen om te voorkomen dat client een boete krijgt. Je kunt namelijk een boete krijgen als de belastingdienst na 14 juli 2019 moet vragen om aangifte te doen. Is het te betalen bedrag € 46 of lager? Dan hoeft er géén aangifte gedaan te worden!

#Stap 2: Wat zijn de aftrekposten

Minder belasting betalen is natuurlijk altijd prettig. Check welke aftrekposten jouw client in aanmerking komt:

Heffingskortingen:

Overige aftrekposten:

 

#Stap 3: Online aangifte doen

De belastingaangifte invullen lijkt moeilijker dan het is. Uit onderzoek achteraf blijkt het veel mensen mee te vallen. Hier zie je hoe je gemakkelijk aangifte doet over 2018:

  1. Voorbereiden
  2. De aangifte openen
  3. Controleren
  4. Ondertekenen

Gebruik deze handige Checklist voor het doen van de aangifte>>

Fiscale tips & informatie

In 2018 zijn er een aantal veranderingen in bepaalde belastingregels.Dit zijn de belangrijkste veranderingen:

Gaat het jou met deze stappen lukken? Wat vind jij van deze taak als bewindvoerder? Kijk je ernaar uit of zie je ertegenop? Ik ben benieuwd naar je reactie. Plaats deze onder het bericht in de commentbox.

 

Kom naar de OPEN DAG Praktijkopleiding

Ben jij benieuwd of bewindvoering wat voor jou is? Wil je je eigen bedrijf starten als bewindvoerder of ben je op zoek naar een goede opleiding voor je (nieuwe) medewerkers? We hebben diverse mogelijkheden om praktisch het vak eigen te maken.

Geef je op voor de open dag>>

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!