Goede voornemens voor het nieuwe jaar

De periode rondom de feestdagen, de maand december, altijd een goede tijd om te bezinnen.
Heb jij al je goede voornemens klaar voor het nieuwe jaar?
Wil jij bewindvoerder worden?  Is dit een nieuwe kans?

Nieuwe wegen…leiden tot nieuwe kansen

Misschien ben je er al een tijdje mee bezig en heb je al veel onderzocht. Misschien ben je noodgedwongen jezelf aan het orienteren op het bewindvoerderschap. Wat je redenen ook zijn, ik denk dat het goed is om stap voor stap te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. Maar waar begin je dan?

Hoe weet je of dit de juiste keuze is?

Er zijn drie stappen nodig om uit te vinden wat de juiste keuze is om de nieuw gekozen weg uit te slaan

 

  • Schrijf je ondernemingsplan

Het is belangrijk om je bedrijfsidee om te zetten in een plan. Dit noem je ook wel een ondernemingsplan. In dit plan beschrijf je waarom je gekozen hebt voor het vak, waarom jij de meest geschikte persoon bent en waarom je het een goed bedrijfsidee vind.

 

  • Doe onderzoek

Als onderdeel van het ondernemingsplan is het belangrijk om goed gedegen onderzoek te doen.
Je dient je markt te verkennen, je concurrenten, je financiële positie en uiteraard je capaciteiten. Vervolgens maak je een plan van aanpak. Dat begint bij het verkennen en leren kennen van je doelgroep.

 

  • Pols bij anderen of het de juiste keuze is

Mensen uit je omgeving kennen jou het beste. Is deze branche geschikt voor jou? Ben jij een echte ondernemer? Wat moet je nog doen om dit plan uit te rollen? Moet je nog een opleiding volgen. Deze vragen komen natuurlijk ook al uit je onderzoek naar voren. Maar mensen die jou echt kennen weten ook wat je nog nodig hebt om je doel te bereiken. Ook kunnen zij kritisch met je meekijken op elk vlak.

Samenvatting

Heb je een beeld gekregen van de stappen die je kunt zetten om de nieuwe weg in te slaan?

Hulp nodig?

Heb je nog hulp nodig? Heb je een opleiding nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Speciale Aanbieding

Speciaal voor jou hebben we een geweldig aanbod om een post HBO praktijkopleiding bewindvoering te volgen om aan de aanvullende (passende) opleidingseis van het kwaliteitsbureau CBM te voldoen.

Vraag om te delen

Ken je nog meer mensen die van dit speciaal aanbod gebruik willen maken? Deel deze in je netwerk. We hebben zelfs nog een leuke incentive als je met z’n tweeën naar de opleiding komt. Fijne feestdagen!

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!