Elke beginnende bewindvoerder maakt fouten. Veel bewindvoerders moeten eerst fouten maken om ervan te leren. Een fout maken is geen schande, als je het maar adequaat oplost en ervan leert.

Toen ik begon als bewindvoerder heb ik ook fouten gemaakt. Dat is logisch, want je gooit jezelf in het diepe. Daarom geef ik jou graag de drie meest gemaakte fouten door beginnende bewindvoerders, zodat je er zelf rekening mee kan houden en zelf de fouten kunt voorkomen!

Welke fouten maken de meeste beginnende bewindvoerders?

#1 De meeste beginnende bewindvoerders nemen in het begin te veel cliënten aan waardoor ze vastlopen. Ik adviseer je om te beginnen met twee cliënten per maand, en dit later te laten oplopen tot 4 cliënten per maand. Je kunt beter zeggen tegen je potentiële cliënt dat je hem of haar liever volgende maand helpt, zodat je je dan volledig op die persoon kunt richten. Dat is voor alle partijen beter.

#2 Sommige bewindvoerders houden geen rekening met een financiële aanloopperiode. Ze vergeten dat administratieve taken en voldoen aan de eisen van het kwaliteitsbureau veel tijd en geld kost. Beginnende bewindvoerders komen vaak moeilijk rond in het eerste jaar. Je hebt dus wat eigen vermogen nodig wanneer je start.

#3 Tot slot: Veel beginnende bewindvoerders willen alles alleen doen. Het is in het begin heel belangrijk om een ondernemerscoach te hebben en om een netwerk op te bouwen. Door een netwerk op te bouwen, kun je gemakkelijk samenwerken, nuttige tips uitwisselen en elkaar helpen waar dat nodig is.

Waar liep jij tegenaan toen je bewindvoerder werd? Wat denk jij dat belangrijk is voor een beginnende bewindvoerder? Heb je zelf tips? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.

Ben je zelf nog geen bewindvoerder, of ken je iemand die bewindvoerder zou willen worden? Dan vertel ik je graag over mijn praktijkopleiding om bewindvoerder te worden.>> Met deze opleiding leer je alles op het gebied van de theorie, de praktijk en het ondernemerschap.

Ik kijk uit naar je reactie!

Op jouw groei,
Erika Morren

 

 })

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!