Doe jij veel aan netwerken? Netwerken levert op het moment zelf misschien niets op, maar later krijg je er vrijwel altijd iets positiefs voor terug, of je het nu merkt of niet!
Door de positieve instelling die je had bij het kennismakingsgesprek met de gemeente, zal de sociaal werker aan jou denken wanneer een gezin met schulden aanklopt. Door je gezicht en deskundigheid te tonen bij een verzorgingstehuis, wordt er aan jou gedacht wanneer een bewoner zijn of haar inkomen wil laten beheren. Kortom, je weet van tevoren nooit wat netwerken je gaat brengen, maar het is de moeite absoluut waard.
Maar wat is nu de meest efficiënte manier van netwerken? In dit blog geef ik je maar liefst 10 tips, dus lees gauw verder.
10 tips voor efficiënt netwerken
#Tip 1 Wees voorbereid en kom op tijd. Behandel een netwerkevenement als een zakelijke ontmoeting. Lees je van tevoren goed in, maak connecties op LinkedIn en informeer je over files en wegwerkzaamheden.
#Tip 2 Spreek de gastheer aan en vraag desnoods of hij/zij je aan iemand voor wilt stellen die de moeite waard is.
#Tip 3 Zorg voor een rechte lichaamshouding! Dit getuigt van succes en zelfvertrouwen. Zorg dat je niet te zwaar beladen bent met spullen waardoor je gebogen bent, ook niet bij binnenkomst. De eerste indruk is een blijvertje.
#Tip 4 Wees goed verzorgd. Net gekamd haar, schone nagels en nette kleding. Zorg er ook voor dat je fris ruikt. Alles moet kloppen, want jij hebt natuurlijk alles voor elkaar in je professionele leven.
#Tip 5 Wees bewust van wat je allemaal in je handen hebt. Papier? Kop koffie? Een tas? Visitekaartjes? Hoe dan ook, zorg ervoor dat je rechterhand altijd vrij is voor het schudden van handen.
#Tip 6 Vind je het lastig om iemand te benaderen? Benader iemand bij wie dat ook zo lijkt. Diegene zal dat erg waarderen en zo is de eerste stap al gezet.
#Tip 7 Stel mensen aan elkaar voor. Men zal je hier dankbaar voor zijn en je krijgt een reputatie als goede netwerker.
#Tip 8 Vraag mensen niet naar wat ze doen, dan krijg je gesloten antwoorden. Vraag liever naar wat ze deze week heeft beziggehouden. Dan krijg je een interessanter antwoord en wie weet hoor je iets waar je op kunt inspelen of mee kunt helpen.
#Tip 9 Nazorg is misschien wel het allerbelangrijkste. Neem één of twee dagen na het evenement of de afspraak contact op en vraag hoe het met diegene gaat en of je nog iets kunt betekenen.
#Tip 10 Kom naar DE AMBITIE CODE! Dit is een seminar voor bewindvoerders. Normaal kost zo’n seminar €799, maar wij vragen slechts een onkostenvergoeding van €57,88. André Moerman is één van de sprekers op dit evenement, het is een uitgelezen kans om te netwerken en als kers op de taart haal je ook nog eens 4 PE punten! Wow! Koop hier je tickets.
En? Gaan we jou zien op DE AMBITIE CODE? Doe je veel aan netwerken? Wat is het leukste dat je ooit uit netwerken hebt verkregen? We horen het graag in een reactie hieronder! Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.
Ik kijk uit naar je reactie en deelname aan het seminar!
Op jouw groei,
Erika Morren
Recente reacties