Wil jij een eigen bedrijf starten, maar twijfel je of ondernemerschap iets voor jou is? Of zie je veel obstakels waardoor je je bedrijfsidee niet concreet kunt maken? Als je deze mentaliteit hebt, is het moeilijk om je eigen bedrijf te starten. Je kunt deze uitdaging overwinnen. Je hoeft alleen je mindset te veranderen en zelfvertrouwen te krijgen.

Bijna elke ondernemers is bang om te falen. Het maakt niet uit of deze angst verborgen is of niet. Zolang de angst de stappen/plannen niet zal dwarsbomen, zal deze angst je brengen naar jouw doel. Door deze angst om te zetten in kracht en richting, kan ook jij vooruitgang boeken bij het bereiken van jouw doelen. De mate waarin je onzekerheid en angst omzet in actie, is één van de factoren die jouw succes als ondernemer bepaalt.

Graag geef ik jou drie tips om te durven ondernemen! Het zou natuurlijk zonde zijn om jouw kwaliteiten, passie en ambitie links te laten liggen. Lees gauw verder voor de tips!

 

Ondernemers mentaliteit

 

TIP 1: Start jouw eigen bedrijf met passie

Voor mij is dit een belangrijke voorwaarde: start je bedrijf met passie! Als je niet gepassioneerd bent door ondernemerschap, dan straal je dat ook uit. Je moet zin hebben om met je eigen bedrijf aan de slag te gaan. Tuurlijk hangen er ook minder leuke dingen aan ondernemen, maar daarom moet je juist iets doen waar je blij van wordt. Hieruit haal je automatisch energie wat je ook doorgeeft aan jouw klanten. Als je een 9-5 baan hebt en daaruit je energie kan halen, is daar niks mis mee! Het belangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vindt. Mijn tip is dan ook echt: onderneem met passie!

TIP 2: Denk niet in falen, maar in leren

Niemand doet in één keer alles goed. Als kind leerde je ook lopen met vallen en opstaan, toch? Zo is het eigenlijk al je hele leven. Je zult altijd fouten maken en ervan leren, zodat je het de volgende keer anders kunt aanpakken.

Ondernemen is precies hetzelfde. Het is een geweldig leerproces. Je hebt echt niet in één keer het wiel uitgevonden. Je kunt zeker je best doen om je goed voor te breiden, maar als je het niet probeert, zal je ook nooit weten of je het kan. Dit betekent niet dat je meteen een groot risico moet nemen, maar ook niet dat je gelijk moet opgeven nadat je iets geprobeerd hebt.

TIP 3: Besteed je werk uit aan anderen

Veel ondernemers denken dat ze er alleen voor staan, maar dit is zeker niet het geval. Besteed je werk uit aan partijen die gespecialiseerd in zijn in jouw vakgebied. Vaak heb je dan toegang tot professionele middelen die intern niet beschikbaar zijn.

Hiernaast kunnen bedrijfsprocessen beter ingericht worden. Uitbesteden zorgt er namelijk voor dat de randzaken wegvallen en hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen beter, effectiever en nemen ze minder tijd in beslag!

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!