Ten behoeve van je cliënten en efficiënt werken is het belangrijk dat je op goede voet staat met de gemeente. Hiermee ontwikkel je een goed bedrijfsimago bij een voor jou belangrijke instantie, en kunnen jullie ervaringen uitwisselen, wat de cliënt alleen maar ten goede kan komen.

Bij veel gemeenten loopt de communicatie tussen de gemeente en bewindvoerders nog wat stroef. Dat is zonde, want gemeenten en bewindvoerders kunnen elkaar zo goed aanvullen. Daarom in dit blog vijf tips waarmee jij een vruchtvolle samenwerking met lokale gemeenten kunt opzetten!

#Tip 1 Regel een ontmoeting. De eerste stap naar een goede samenwerking is het ontmoeten van elkaar. Zorg dat je een ontmoeting hebt met de juiste persoon binnen de gemeente. Deze persoon wordt jouw contactpersoon en aanspreekpunt. Connect ook even met diegene op LinkedIn!

#Tip 2 Sta open voor de belangen van de gemeente. Jij en de gemeente willen allebei het beste voor de cliënt. Maar de gemeente betaalt en jij ontvangt. Wat vindt de gemeente hierbij belangrijk? Hoeveel schuldenaren zijn er in de gemeente? Waar zitten de probleemwijken? Een open en helder gesprek over statistieken en belangen geeft veel inzicht voor beide partijen.

#Tip 3 Wissel ervaringen uit. Wat voor ervaringen heeft de gemeente met probleemwijken en andere instanties? Wanneer geeft een bewindvoerder verantwoordelijkheid terug aan de cliënt? Wat voor afwegingen worden er door de gemeente gemaakt om passende alternatieven aan te bieden voor cliënten?

#Tip 4 Vul elkaar aan. Bekijk het werkproces kritisch, samen met de gemeente. Misschien ontdekken jullie wel dat één en ander efficiënter of zelfs goedkoper kan. Dat is dan voor iedereen een voordeel.

#Tip 5 Blijf investeren in goede communicatie. Bouw een relatie op met de gemeente. Neem de tijd voor ze en blijf open in gesprekken. En als je een doorverwezen cliënt hebt geholpen en diegene zijn financiën weer volledig op orde heeft, stuur dan een e-mail of LinkedIn-bericht hierover naar je contactpersoon. De gemeente zal het zeer waarderen dat jij dit goede nieuws meedeelt.

 

Wat zijn jouw ervaringen met samenwerken met de gemeente? Waar loop je tegenaan? Heb je iets aan mijn tips, en heb je zelf nog tips? We horen het graag in een reactie hieronder! We horen het graag in een reactie hieronder! Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.

Vind je het ook belangrijk om het goed te doen voor je cliënten? Wil je plezier ervaren in je dagelijkse werkzaamheden? Dan wil ik jou graag helpen. Ik nodig je uit om deel te nemen aan mijn GRATIS seminar “DE AMBITIE CODE”. Ik leer je tijdens dit seminar hoe je plezier krijgt in je werk door efficiency toe te passen. Normaal kost dit seminar 799 euro, maar ik vraag slechts een onkostenvergoeding van 47,50 euro (exclusief BTW en servicekosten). Daarvoor krijg je ook nog eens 4 PE-punten!

Klik hier om je aan te melden.

Ik kijk uit naar je reactie en deelname aan het seminar!

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!