Toen ik startte als bewindvoerder vond ik het fijn om vanuit huis te werken. Ik kon mijn eigen tijd indelen. Toch miste ik mensen om me heen waarmee ik kon overleggen of frustraties tegen kon uiten wanneer het bloed weer eens onder mijn nagels vandaan werd gehaald door een van mijn cliënten. De meeste bewindvoerders, ook wel concollega’s genoemd, leerde ik kennen via social media of via opleidingen die ik deed. Dat was prettig.

Misschien ervaar jij ook de eenzaamheid als bewindvoerder. Natuurlijk is het heerlijk om vanuit huis te werken en de vrijheid te hebben om zelf te beslissen wanneer je aan het werk bent en wanneer niet. Maar soms kan het eenzaam zijn. Misschien ervaar je soms het gevoel dat je op een eilandje zit als het om je werk als bewindvoerder gaat of dat je je verliest in je eigen wereldje.

Ondernemerschap kan een eenzaam bestaan zijn. Het is daarom erg belangrijk dat je af en toe kunt sparren met andere bewindvoerders of dat je je af en toe eens verplaatst naar een andere omgeving om je werk te doen.

Tunnelvisie

Het missen van collega’s (bewindvoerders) om je heen kan leiden tot tunnelvisie. Door alleen uit te gaan van je eigen ervaring met betrekking tot de inhoud of werkwijze van je dossierbeheer blijf je altijd hetzelfde doen. Dat is misschien ook wel een van de redenen geweest waarom bewindvoerders regelmatig hun kennis moeten updaten in de vorm van permanente educatie. Niet alleen om die kennis te updaten, maar ook om te leren van andermans ervaringen. Dat haalt je uit je eigen tunnelvisie.

Wat ik zelf fijn vond aan het contact met andere bewindvoerders was dat ik daardoor niet in mijn eentje het wiel hoefde uit te vinden. Het zorgde ervoor dat ik efficiënter bepaalde problemen het hoofd kon bieden. Het zorgde er ook voor dat ik een sparringpartner had waarmee ik de complexiteit beter aankon.

Hoe kun je ervoor zorgen dat de eenzaamheid die je ervaart als ondernemer of bewindvoerder minder wordt? Deze tips kunnen jou helpen:

#tip 1 Zoek netwerkgroepen van bewindvoerders bij jou in de buurt op en sluit je hierbij aan.
#tip 2 Neem de tijd om af en toe contact op te nemen met andere bewindvoerders.
#tip 3 Connect met de bewindvoerders waarmee je een (bij)scholingscursus hebt gevolgd.
#tip 4 Wees actief op social media in relevante groepen. Daar bedoel ik vooral mee dat je niet alleen zelf vragen stelt, maar ook anderen helpt door vragen te beantwoorden. De kunst van het netwerken is altijd meer geven dan nemen.
#tip 5 Ga naar bewindvoerdersdagen die door de rechtbanken of brancheverenigingen worden georganiseerd. Laat vooral vaak je gezicht zien.

Heb jij nog tips? Deel ze in het reactieveld hieronder. Ik ben je zeer dankbaar voor je bijdrage, en door te connecten met andere bloglezers voorkom je ook eenzaamheid!

Ik zou je graag willen helpen bij het vermijden van eenzaamheid. Daarom nodig ik je graag uit voor mijn GRATIS seminar: DE AMBITIE CODE. Leer mij kennen en tegelijkertijd geef ik je tips om efficiënt te werken. Ook ontmoet je andere bewindvoerders. Zo simpel is het om te netwerken.

Geef je vandaag nog op door je hier aan te melden.

Ik kijk uit naar je reactie en je deelname aan het seminar!

Op jouw groei!
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!