Toen ik begon als bewindvoerder vond ik het fijn om vanuit huis te werken. Ik kon mijn eigen tijd indelen. Dat was superfijn. Toch miste ik wel mensen om me heen, waarmee ik kon overleggen of frustraties kon uiten wanneer het bloed weer eens onder mijn nagels vandaan werd gehaald door een crediteur, een deurwaarder of een van mijn cliënten. De meeste bewindvoerders, concullega ook wel genoemd leerde ik kennen via social media of via opleidingen die ik deed. Dat was prettig.

Misschien ervaar jij ook weleens de eenzaamheid als bewindvoerder. Natuurlijk is het heerlijk om vanuit huis te werken en de vrijheid te hebben van wanneer je aan het werk bent en wanneer niet. Maar soms kan het misschien ook wel eenzaam aanvoelen. Misschien ervaar je soms weleens het gevoel dat je op een eilandje zit als het om je werk als bewindvoerder gaat of dat je je soms verliest in je eigen wereldje.

Ondernemer zijn kan soms een eenzaam bestaan zijn. Het is daarom ook erg belangrijk dat je af en toe kunt sparren met andere bewindvoerders of dat je je af en toe eens verplaatst naar een andere omgeving om je werk te doen.

Tunnelvisie?

Het missen van collega’s (bewindvoerders) om je heen kan leiden tot een tunnelvisie. Door alleen uit te gaan van je eigen ervaring met betrekking tot de inhoud of werkwijze van je dossierbeheer kan ervoor zorgen dat je altijd hetzelfde blijft doen. Dat is misschien ook wel een van de redenen waarom men het belangrijk vindt dat je kennis blijft opdoen in de vorm van permanente educatie. Niet alleen om die kennis op te doen, maar ook om te leren van andermans ervaringen. Dat haalt je direct uit je eigen tunnelvisie.

Wat ik zelf fijn vond aan het contact met andere bewindvoerders is dat ik daardoor niet alleen het wiel hoefde uit te vinden. Het zorgde ervoor dat ik efficiënter bepaalde problemen het hoofd kon bieden. Het zorgde er ook voor dat ik een sparringspartner had waarmee ik complexiteit het hoofd kon bieden.

Hoe kun je ervoor zorgen dat die eenzaamheid als ondernemer of als bewindvoerder minder word? Deze tips kunnen jou daarbij helpen:

 

#tip 1 Zoek netwerkgroepen van bewindvoerders bij jou in de buurt op en sluit je hierbij aan.

Netwerken kennen we natuurlijk allemaal als ondernemer. Toch is het niet de meest logische keuze om dit ook te doen als bewindvoerder. Netwerken is niet zomaar iets ‘gezellig’ drinken of borrelen samen. Het is net-WERKEN! Je moet er dus bewust iets voor doen. Het is soms keihard werken als je de vruchten ervan wilt plukken.

Als je in contact wilt treden met andere bewindvoerders om daarmee bijvoorbeeld te kunnen sparren, dan is het belangrijk om tijdens het netwerken actief te zijn. De ander iets gunnen, de ander helpen. De sleutel tot succesvol netwerken is eerst ZAAIEN en dan OOGSTEN. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan het in contact brengen van mensen die elkaar nodig hebben. Stel, iemand zoekt een accountant en jij kent een goede accountant. Breng deze mensen met elkaar in contact en zorg er voor dat ze allebei in de gaten hebben dat je dat bewust en actief doet. Je zal al snel gezien worden als de ‘verbinder’. Daarmee ben je al een geweldige netwerker. Hierdoor krijg je automatisch de gun-factor van iedereen die je hebt geholpen.

Ook op andere gebieden van het ondernemerschap kan je veel hebben aan het opbouwen van een netwerk. Bewindvoering is het vak wat je uitoefent als ondernemer. Maar als ondernemer moet je nog veel meer kwaliteiten bezitten of ontwikkelen. Dan kan het ook nuttig zijn om te leren van andere ondernemers en die leer je ook kennen tijdens netwerkbijeenkomsten of als je je aansluit bij netwerkgroepen speciaal voor ondernemers.

 

#tip 2 Neem de tijd om af en toe contact op te nemen met andere bewindvoerders.

Bij deze tip is zaaien ook belangrijk. Actief zijn in het leggen en onderhouden van contact is uitermate belangrijk om zichtbaar te zijn en blijven.

 

#tip 3 Connect met de bewindvoerders waarmee je een (bij)scholings cursus hebt gevolgd.

Een cursus of training is een geweldige gelegenheid om te connecten met andere bewindvoerders. Je kan zoveel van elkaar leren bij het implementeren van hetgeen je geleerd hebt tijdens de cursus of training. Zorg er dus voor dat je in contact blijft met elkaar. Dat kan heel gemakkelijk via Linkedin bijvoorbeeld.

 

#tip 4 Wees actief op social media bij bepaalde groepen. Daar bedoel ik vooral mee dat je niet alleen zelf vragen stelt, maar ook andere helpt door vragen te beantwoorden. De kunst van het netwerken is altijd meer geven dan nemen.

Ik blijf het herhalen, eerst zaaien, dan oogsten. Het is belangrijk om anderen te helpen. Geef eerst!

 

#tip 5 Ga naar bewindvoerdersdagen die door de rechtbanken of brancheverenigingen worden georganiseerd. 

Laat vooral vaak en overal je gezicht zien. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor bewindvoerders door de rechtbanken of brancheverenigingen. Dit is een geweldig moment om mensen te leren kennen. Daarnaast krijg je ook nog eens nuttige informatie.

 

Heb jij nog aanvullende tips? Deel ze in het reactieveld hieronder. Ik ben je zeer dankbaar voor je bijdrage. Door te connecten met andere bloglezers vermijd je ook de eenzaamheid!

Jouw tips kunnen heel waardevol zijn voor andere collega’s bewindvoerders en zorgen er direct voor dat je meerdere tips die ik hierboven genoemd heb direct implementeert!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ik zou je graag willen helpen bij het vermijden van eenzaamheid. Misschien kan ik met mijn kennis jouw vragen ook beantwoorden. Daarom nodig ik je graag uit voor mijn GRATIS groeisessie. Leer mij kennen en tegelijkertijd leer ik je tips om efficient te werken. Zo simpel is het om te connecten.

Geef je vandaag nog op door je aan te melden!

Meld je hier aan>>

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!