Een efficiënte mind-set zorgt voor groei in je onderneming. Je kan veel over tijdsmanagement leren of acties bedenken om efficiënt te zijn, als je niet ook je mind-set hebt aangepast dan gaan al die tips en acties niet helpen.

Maar hoe kun je die mind-set verbeteren? Welke efficiency tools zijn gericht op je mind-set in plaats van acties? Waar moet je op letten?

Er zijn veel tips over efficiënt omgaan met je tijd. Maar daarbij wordt mind-set vaak vergeten. En als je niet je gedachten kunt sturen op efficiency, dan ga je geen resultaat behalen. Daarom heb ik ook de Ambitie Code ontwikkeld om dit samen te brengen. In deze blog geef ik 3 tips om alvast een start te maken met de creatie van een efficiënte mind-set!

 

#Tip 1: Focus

Zorg er voor dat je bij elke taak volledige focus hebt. Zorg ervoor dat je niet word afgeleid door telefoon, mail of collega’s. Het duurt namelijk erg lang voordat je weer geconcentreerd verder kunt met je taak als je bent afgeleid. Wat een verspilling! Plak een memo-briefje op de deur als je niet gestoord wil worden. Zet je telefoon en mail uit. Maak de taak af. Ga dus ook niet pauzeren tussendoor, maar ga door totdat je de taak hebt volbracht.

 

#Tip 2: Flow control

Een ‘flow’ is een state-of-mind waarbij alles erg goed gaat. De ene naar de andere deur wordt geopend. De kansen schieten achter elkaar voorbij. Dat betekent dat je deze kansen direct moet grijpen. Zodra je bewust bent van deze state-of-mind moet je er direct wat mee doen. Het momentum van deze ‘flow’ gaat namelijk sneller voorbij dan je denkt.

 

#Tip 3: Fight the time

Het kan leuk zijn om een spel te maken van een bepaalde taak. Hierdoor ben je minder snel afgeleid en heb je lol in wat je doet. Als je iets doet wat je leuk vind gaat het ook gemakkelijker en is je taak sneller volbracht. Als je bijvoorbeeld aan de slag gaat met (een toch wel saaie taak als) postverwerking kan je daar een spel van maken door een bepaalde tijd in te stellen dat je deze taak af moet hebben. Het gaat er dan om dat je dat binnen de gestelde tijd lukt. Doe dit wel alleen bij het openen en scannen, het verwerken van de poststukken vergt iets meer geduld en concentratie. Maar bij het openen en scannen kan je prima het spel spelen. De volgende dag probeer je jezelf natuurlijk te verslaan door sneller te werken.

 

Wat kun je nog meer doen om efficiënter en slimmer te werken? Kom naar de Ambitie Code aanstaande vrijdag waarbij ik jou help om efficiënter om te gaan met je tijd en mind-set. Ik laat je graag een impressie zien van het seminar:

 

 

Ben jij al naar de Ambitie Code geweest? Ik ben benieuwd wat je er van vond. Laat ons dit in een reactie weten!

 

Ben jij er ook bij?

Wil jij er ook bij zijn aanstaande vrijdag? Dat kan nog! Koop hier je tickets. Ik hoop je daar te ontmoeten!

Geef je hier op>>

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!