Misschien ben je op vakantie geweest of heb je een paar dagen of weken vrij gehad in de zomerperiode om te ontspannen? Hoe dan ook: het is begrijpelijk dat je na terugkomst je vakantie mist en opziet tegen het werken.

Maar dat is nergens voor nodig! De rust die je in je vakantie krijgt kun je ook nog na je vakantie vasthouden, en je vakantieblues kun je omzetten naar frisse energie. Hoe maak je dus optimaal gebruik van je vakantie? In deze blog geef ik je 7 tips.

7 Tips voor een frisse start na je vakantie

#Tip 1 Maak één dag na terugkomst een stappenplan. Welke mooie plannen zijn in je opgekomen tijdens je vakantie? Wil je minder overwerken, meer sporten, vaker je kinderen naar school brengen? Schrijf het op en noteer ook hoe vaak en wanneer je dit gaat doen.

#Tip 2 Houd vast aan je vakantiegewoonten. Was je op vakantie elke dag aan het wandelen, dansen, zwemmen of lezen? Blijf dit thuis ook doen. Hierdoor houd je dat heerlijke vakantiegevoel langer vast. Laat je TV ook nog even uit, voorlopig. Ga ook eens lekker borrelen op het strand of in een leuk cafétje na het werk.

#Tip 3 Ontwikkel jezelf. Nu is het moment om jezelf te ontwikkelen. Je bruist van de energie! Kijk rond naar geschikte opleiding of studie om jezelf te ontwikkelen.

#Tip 4 Maak een lunchafspraak buiten de deur. Genieten mag het hele jaar, niet alleen op vakantie.

#Tip 5 Begin met het lezen van je meest recente e-mail. Als je terugkomt van vakantie begin je als eerste aan een hele berg e-mails die voor je klaarligt. Als je begint met de meest recente, is er een grote kans dat je eerdere e-mails die over hetzelfde onderwerp gaan kunt archiveren. Sorteer de rest van je e-mails in de mappen ‘go do this week’ en ‘holding for later’. Zie deze eerdere blog voor meer handige tips over e-mailmanagement!

#Tip 6 Doe twee dagen niets. Kom je op zondag terug van vakantie? Neem de maandag en dinsdag erop ook vrij. Actieve vakanties zijn hartstikke leuk, maar je krijgt geheid het gevoel dat je verzuipt als je na een actieve vakantie direct weer fulltime aan het werk gaat. Het is belangrijk om ultiem tot rust te komen, dus neem daar de tijd voor.

#Tip 7 Verlang je na meerdere weken nog steeds terug naar je vakantie en voel je je lusteloos? Dan is het misschien tijd voor een andere baan, of een andere invulling van je huidige baan.

 

En? Heb jij wel eens last van vakantieblues? Heb je iets aan mijn tips, en heb je zelf nog tips? We horen het graag in een reactie hieronder!

Wil je meteen in actie komen na het lezen van #tip 3 of misschien wel #tip 7? Wil je de beste praktijkopleiding volgen waarbij je het vak van bewindvoering eigen maakt?  Kom naar onze GRATIS open middag op 7 september om 14:00 uur en laat je inspireren hoe jij jezelf kunt ontwikkelen na de zomer!

Klik hier om je aan te melden.

Ik kijk uit naar je reactie en deelname aan het seminar!

Op jouw groei,
Erika Morren

 

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!