Wie heeft zich deze vraag nu nooit gesteld? Hebben we geld nodig om gelukkig te zijn? Zijn we per definitie ongelukkig zonder geld? Zijn immateriële zaken niet belangrijker? Zou jij gelukkig kunnen zijn als jager-verzamelaar in een hutje op hei?

Veel mensen zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Ze vinden dat liefde en vriendschap belangrijker zijn. Sommige mensen gaan zo ver dat ze zeggen dat ze nooit rijk willen zijn. Andere mensen zeggen weer dat (veel) geld hebben rust en stabiliteit geeft, en het ze de kans geeft om bepaalde hobby’s na te streven wat ze zonder geld nooit zou lukken.

Ik vind dat er voor beide kanten wel wat te zeggen valt. Ik heb beide kanten gekend in mijn leven, dus ik weet hoe het voelt.  In dit blog deel ik mijn bevindingen met je, dus lees snel verder.

Waarom kan geld gelukkig maken?

#1 Met geld kun je herinneringen creëren. Als je geld hebt, kun je lekker met je gezin naar, bijvoorbeeld, Disneyland! Geheid dat jullie allen jaren later nog met een warm gevoel naar de foto’s terugkrijgen.

#2 Zekerheid is een van de basisbehoefte van de mens. Zekerheid is fijn. Zekerheid is weten waar je aan toe bent. Als het altijd spannend is of je je hypotheek of huur kunt betalen, geeft dat stress. Als je genoeg geld hebt, geeft dat rust.

#3 Je kunt in jezelf investeren. Je hebt geld om cursussen te volgen daardoor kun je meer doen wat je leuk vindt. Je kan jezelf blijven ontwikkelen.

#4 Je kunt geven! Of het nu een cadeautje is voor je vriend die jarig is, een mooie bijdragen aan een goed doel of een storting om een vreemde uit de brand te helpen, geven maakt een mens gelukkig.

 

Waarom kan geld niet gelukkig maken?

#1 Hoe meer geld je krijgt, hoe minder je waardeert wat je al hebt.

#2 Is een bijzonder cadeau voor je partner of kind nog wel zo bijzonder? Het kon er makkelijk af, en je partner kon het ook makkelijk zelf kopen.

#3 Als je echt veel geld hebt, zou het kunnen dat vrienden misbruik van je maken omdat ze geld willen. Als je je vrienden geld hebt geleend, kunnen ze moeilijk doen

#4 Veel geld hebben kan zelfs onveilig zijn. De allerrijksten moeten hun huis en tuin strikt beveiligen, soms staat er zelfs een ME-team klaar. Dus als je arm bent, prijs jezelf dan gelukkig dat jij in elk geval veel flexibeler dan dat bent.

 

Wat zijn jouw gedachtes over geld en geluk? Zou jij nog gelukkig zijn, als je een stuk minder geld had dan je nu hebt? We zijn erg benieuwd. We horen het graag in een reactie hieronder!

 

Kom naar ons seminar!

12 april organiseren we wederom het succesvolle seminar de AMBITIE CODE! Op dit seminar haal je voor een onkostenvergoeding 4 PE punten, zijn er interessante gastsprekers en het is een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Ben je er ook bij? Koop hier je tickets.>>

Geef je hier op>>

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!