Het is zomer: tijd om een zakelijk boek te schrijven! Wat is er fijner dan op het strand of terras je blocnote erbij te pakken en ideeën op te schrijven voor je eigen boek? Niets is zo inspirerend en verkwikkend als een fijne vakantie met je geliefden. Maar verwacht niet dat het alleen maar leuk is. Een boek schrijven is hard werken.

Maar waarom zou je eigenlijk een boek schrijven? Omdat je iets wilt bereiken. Je wilt je ideeën overbrengen aan je doelgroep. Het is goed voor je exposure. En als je geluk hebt, verdien je er ook nog wat geld mee.

In 2013 heb ik mijn eigen boek Schuldenvrij Leven uitgegeven. ‘Schuldenvrij Leven’ gaat over het zelf oplossen van je schulden en hoe je de weg naar herstel vindt, naar een (blijvend) schuldenvrij leven. Naast het feit dat mijn boek al veel mensen geholpen heeft, is mijn boek ook regelmatig aanleiding voor interviews en andere netwerkmogelijkheden. Dus naast dat een boek schrijven een waardevolle ervaring is, heeft het me ook zakelijk ondersteund. Wat wil je nog meer!

Wil jij ook aan de slag? Lees dan verder voor mijn tips!  

#Tip 1 Maak een planning inclusief deadline. Houd je er aan! Van uitstel komt afstel.

#Tip 2 Bedenk een structuur en houd die structuur vast. Wat wil je vertellen? Wat wil je bereiken? Hoe werk je naar je boodschap toe? Schrijf je structuur uit op een apart blad.

#Tip 3 Wacht niet op inspiratie. Geen enkele schrijver heeft een plotselinge vlaag van inspiratie, waarbij hij al hijgend een verhaal razendsnel op papier zet. Inspiratie is hard werken en DOEN! Begin met schrijven. Het maakt niet uit dat je het nog niet goed genoeg vindt. Als je maar schrijft! Schrijf alles op dat in je opkomt en twijfel niet aan jezelf. Ga aan één stuk door, een uur lang per keer. Houd na elk uur vijf minuten pauze.

#Tip 4 Werk van grof naar fijn. Dit is eigenlijk een aanvulling op tip 3. Je mag, terwijl je veel schrijft, nog niet editen! Zorg eerst dat je je boek in grove lijnen op papier hebt en ga dan pas je hoofdstukken herschrijven, zo vaak als nodig is.

#Tip 5 Verwacht niet dat een boek schrijven alleen maar leuk is. Je zult vaak zuchten en steunen, bijvoorbeeld als je een hoofdstuk voor de zoveelste keer aanpast, of als je een zin maar niet ‘mooi’ genoeg krijgt naar je smaak.

#Tip 6 Verwacht eenzaamheid. Een boek schrijven is een solitaire bezigheid. Ik voelde me tijdens het schrijven van mijn boek regelmatig eenzaam. Plan dus genoeg ontspanning zoals sport en sociale activiteiten tussen het schrijven door. Zo houd je de zin erin.

#Tip 7 Instrueer editors goed: wat wil je met je boek bereiken? Wat moet blijven hangen na het lezen van je boek? En wat moet bij het publiek blijven hangen als ze een interview met jou gehoord of gelezen hebben? Pas als dit alles helder is voor je editors, kunnen ze je helpen.

 

En, heb je al zin om aan je boek te beginnen? Waar zal het over gaan? Heb je al eens eerder een boek geschreven, of daar plannen voor gemaakt? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.

Vind je het ook belangrijk om het goed te doen voor je cliënten? Wil je plezier ervaren in je dagelijkse werkzaamheden? Dan wil ik jou graag helpen. Ik nodig je uit om deel te nemen aan mijn GRATIS seminar “DE AMBITIE CODE”. Ik leer je tijdens dit seminar hoe je plezier krijgt in je werk door efficiency toe te passen. Normaal kost dit seminar 799 euro, maar ik vraag slechts een onkostenvergoeding van 60 euro. Daarvoor krijg je ook nog eens 4 PE-punten!

Klik hier om je aan te melden.

Ik kijk uit naar je reactie en deelname aan het seminar!

Op jouw groei!
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!