Ken je dat? Je hebt al moeite flink moeite gehad om je bed uit te komen. De ochtendlogistiek gaat extra moeizaam. Vervolgens sta je in de file. Eenmaal op kantoor ligt er direct een vervelende klus op je bureau en krijg je allemaal gezeur op je dak van collega’s. Je weet het al zeker: Dit wordt een rotdag.

Er is hier iets belangrijks aan de hand. Je mindset werkt je tegen. Volgens een pessimist is het glas altijd half leeg. Je kunt zelf zoveel kleine dingen doen om ervoor te zorgen dat het begin van je dag leuk is. Het nieuwe jaar is begonnen, en een nieuw jaar is een uitstekende gelegenheid voor een schone lei. Daarom geef ik je in dit blog 4 tips voor een positief begin van je dag, omdat ik jou ook een goede dag en natuurlijk een goed jaar gun.

4 tips voor een positieve start van je dagen in 2019! 

#Tip 1 Dankbaarheid is de sleutel. Begin de komende tijd elke dag met het opschrijven van drie dingen waar je die dag of in het algemeen dankbaar voor bent. Denk aan je leuke gezin, die extra lekkere koffie, je leuke baan, de mooie reis die je hebt gemaakt… wat er ook maar in je opkomt.

#Tip 2 Sta op tijd op zodat je niet hoeft te haasten. Zo lang mogelijk slapen klinkt verleidelijk, maar haastige spoed is zelden goed. Van haasten word je chagrijnig en begin je je dag direct met een achterstand.

#Tip 3 Kwel jezelf niet met een dieet in de ochtend. Elke voedingsdeskundige weet dat een mager ontbijt je eerder tegenwerkt dan helpt. Ten eerste omdat je dan de rest van de dag meer honger hebt, en je juist meer gaat eten. Ten tweede omdat je alle calorieën van je ontbijt de hele dag nog kunt verbranden! Dus pak lekker uit met die ontbijtmuffin.

#Tip 4 Doe iets leuks in de ochtend voor je naar je werk gaat. Dan sta je blijer op omdat je iets hebt om naar uit te kijken. Kijk bijvoorbeeld (een deel van) een (korte) aflevering op Netflix of ga een kort stukje wandelen of hardlopen.

 

 

Hoe begin jij je dag? Heb je iets aan mijn tips, of heb je zelf nog tips? We horen het graag in een reactie hieronder!

12 april organiseren we wederom het succesvolle seminar de AMBITIE CODE! Op dit seminar haal je voor een onkostenvergoeding van 60 euro 4 PE punten, zijn er interessante gastsprekers en het is een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Ben je er ook bij? Koop hier je tickets.>>

Op jouw groei en de beste wensen voor 2019!
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!