Als bewindvoerders doen we het voor onze cliënten. Een cliënt helpen geeft ons voldoening, en niet te vergeten, brengt ook brood op de planken. Maar hoe vind je nu cliënten? En hoe vinden ze jou?

Toen ik begon als bewindvoerder heb ik veel trainingen gevolgd op het gebied van marketing en dat heeft mij enorm veel inzichten gegeven. De belangrijkste aandachtspunten deel ik met jou in deze blog.

Je hebt push-marketing en je hebt pull-marketing. Push-marketing is het makkelijker beschikbaar maken van jouw dienst. Bijvoorbeeld: je vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf door een gratis lezing te geven waarbij je visitekaartjes uitdeelt. Ook nieuwsbrieven en social media berichten zijn voorbeelden van push-marketing. Bij push-marketing creëer je een vraag. Een vraag naar jou dienst.

Bij pull-marketing is er al een vraag, en de potentiële cliënt is zelf op zoek naar de juiste aanbieder. Hoe zorg je ervoor dat ze bij jou terechtkomen? Voorbeelden van pull-marketing zijn advertenties, zoekmachine geoptimaliseerde content en andere vormen van reclames.

Tips voor push-marketing:

#tip 1 Zorg voor een website zodat je vindbaar bent op het internet. Je URL moet makkelijk te spellen en makkelijk te onthouden zijn.

#tip 2 Geef een gratis lezing of webinar over je diensten. Na een lezing kun je visitekaartjes weggeven. Voor een webinar kunnen mensen zich inschrijven met een e-mailadres. Na het webinar kun jij een nieuwsbrief sturen naar de deelnemers.

#tip 3 Wees actief op social media. Het kost bijna niets en het is eenvoudig. Plaats bijvoorbeeld budgettips. Gebruik relevante hashtags en nodig mensen uit om je te ‘liken’ en te volgen.

Tips voor pull-marketing:

#tip 1 Creëer flyers en distribueer deze in verzorgingscentra. Hier zijn potentiële cliënten te vinden voor jou als bewindvoerder.

#tip 2 Laat een SEO-expert kritisch naar je website kijken. Zoekmachine geoptimaliseerde content maakt veel verschil.

#tip 3 Bedenk een tijdelijke kortingsactie. Zorg ervoor dat ze voor jou kiezen!

Hoe vind jij je cliënten? En hoe vinden ze jou? Heb je iets aan mijn tips, en heb je zelf nog goede tips? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.

Ik zou je graag nog meer tips willen geven voor je dagelijkse werkzaamheden en ondernemerschap. Daarom nodig ik je graag uit voor mijn GRATIS seminar op 26 oktober: DE AMBITIE CODE. Leer mij kennen en tegelijkertijd geef ik je tips om efficiënt te werken. Ook ontmoet je andere bewindvoerders. Zo simpel is het om te netwerken.

Geef je vandaag nog op door je hier aan te melden.>>

Ben je zelf nog geen bewindvoerder, of ken je iemand die bewindvoerder zou willen worden? Dan vertel ik je graag over mijn praktijkopleiding om bewindvoerder te worden.>> Met deze opleiding leer je alles op het gebied van de theorie, de praktijk en het ondernemerschap.

Ik kijk uit naar je reactie en je deelname aan het seminar!

Op jouw groei,
Erika Morren

 

 })

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!