Je werknemers zijn de motor van je bedrijf. Succesvolle bedrijven hebben werknemers die achter het product of dienst staan en een laag personeelsverloop. Als je ervoor zorgt dat je werknemers zin krijgen in hun werk en in jouw visie geloven, loont het altijd om werknemers te hebben.

Maar hoe doe je dat precies? Er zijn genoeg mogelijkheden om je werknemers te motiveren. Lees de 6 tips die ik belangrijk vind voor mijn onderneming. Hopelijk helpen de tips je om jouw werknemers te motiveren!

6 tips om je werknemers te motiveren:

#Tip 1 Geef vertrouwen aan je werknemers. Sommige werknemers vinden het prettig om dingen op hun eigen manier uit te vinden. Durf ze dit vertrouwen te geven. Met realistische doelen en periodieke evaluaties kun je prima in de gaten houden of het werk volgens planning verloopt.

#Tip 2 Communiceer met je werknemers. Niet bij elke bedrijfsbeslissingen kunnen medewerkers worden betrokken. Zorg er dan voor dat medewerkers goed en tijdig op de hoogte worden gesteld. Daarmee geef je hun het gevoel dat ze onderdeel zijn van het bedrijf en niet een buitenstaander die alleen maar uitvoert.

#Tip 3 Luister naar je werknemers. Luisteren is eigenlijk een onderdeel van communiceren, maar wordt vaak vergeten. Communiceren is namelijk niet alleen praten, maar ook luisteren. Echt luisteren naar wat iemand te zeggen heeft.

#Tip 4 Geef complimenten. Geef regelmatig complimentjes. Hierdoor laat je blijken dat hun werk wordt gewaardeerd. Focus niet alleen op het eindresultaat, maar geef ook schouderklopjes tijdens het proces.

#Tip 5 Benader elke werknemer anders. Elke werknemer is ander en daarom is het belangrijk om te weten wat diegene wilt. De een wil juist wat meer losgelaten worden, terwijl de ander wat meer stimulans nodig heeft. Kijk dus ook naar de persoon achter de werknemer en pas jouw manier van motiveren daarop aan.

#Tip 6 Maak gebruik van wat extraatjes. Stimuleer je werknemers door bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel te organiseren na een topweek, de groep een bonus te geven bij het bereiken van een bepaald doel of een personeelsuitje organiseren.

 

Heb jij werknemers? Hoe motiveer jij ze? Heb je iets aan mijn tips, en heb je zelf nog tips? We horen het graag in een reactie hieronder! We horen het graag in een reactie hieronder! Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.

Vind je het ook belangrijk om het goed te doen voor je cliënten (en werknemers)? Wil je plezier ervaren in je dagelijkse werkzaamheden? Dan wil ik jou graag helpen. Ik nodig je uit om deel te nemen aan mijn GRATIS seminar “DE AMBITIE CODE”. Ik leer je tijdens dit seminar hoe je plezier krijgt in je werk door efficiency toe te passen. Normaal kost dit seminar 799 euro, maar ik vraag slechts een onkostenvergoeding van 47,50 euro (exclusief BTW en servicekosten). Daarvoor krijg je ook nog eens 4 PE-punten!

 

Klik hier om je aan te melden.>>

Ik kijk uit naar je reactie en deelname aan het seminar!

 

Op jouw groei,

Erika Morren

 

 

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!