In het leven en in het ondernemerschap komen we vaak voor uitdagingen te staan. Soms blijven we op een deur kloppen die maar gesloten blijft. We blijven onze hand op die gesloten deurknop houden. Maar wat als die deur misschien eigenlijk niet voor ons bedoeld is? Op die manier zien we nieuwe deuren helemaal niet. Wanneer we eindelijk die deurknop durven loslaten, ontvouwen zich de nieuwe deuren. Soms staar je gewoon te lang naar een probleem en zie je de oplossing niet. Lees verder en ontdek hoe je het beste met uitdagingen om kunt gaan.

 

Waarom we soms juist veranderingen moeten omarmen

Als bewindvoerder of ondernemer zijn er verschillende voordelen aan het omarmen van veranderingen en uitdagingen. Eén van deze voordelen is het versterken van je ondernemersvaardigheden en het ontwikkelen van een veerkrachtige mindset. .

Iedere bewindvoerder en ondernemer heeft momenten meegemaakt waarop het pad onverwacht moeilijk werd. Dit kan zich uiten in financiële obstakels, juridische complicaties, of andere uitdagingen die je werk en ondernemerschap kunnen beïnvloeden.

 

Tips & Stappen om uitdagingen te omarmen

 

#1: Hoe kun je omgaan met financiële uitdagingen als bewindvoerder?

*Ontdek krachtige nieuwe manieren om je cliënten te ondersteunen en je eigen onderneming te versterken.

*Soms helpt het om even een moment afstand te nemen van de situatie om oplossingen te vinden.

*Overweeg om een coach in te schakelen om een strategie te ontwikkelen voor het aanpakken van financiële uitdagingen.

 

#2: Welke stappen kun je nemen om je juridische kennis te vergroten en je bewindvoerderschap naar een hoger niveau te tillen?

*Overweeg het volgen van een gespecialiseerde training om je juridische kennis bij te spijkeren.

*Bouw je professionele netwerk uit om mensen te ontmoeten die je kunnen ondersteunen bij juridische vraagstukken.

 

#3: Hoe ontwikkel je een mindset die veerkrachtig genoeg is om met de ups en downs van het ondernemerschap om te gaan?

*Begin je dag met positieve mindset-oefeningen, zoals het opschrijven van positieve affirmaties, mediteren, of luisteren naar motiverende podcasts.

*Het is van cruciaal belang om af en toe een stap terug te nemen wanneer je met een uitdaging wordt geconfronteerd op je werkplek. Neem even de tijd voor jezelf, bedenk een plezierige activiteit en laat je gedachten afdwalen naar andere zaken. Vaak zul je merken dat problemen zichzelf oplossen, of je krijgt hernieuwde energie om nieuwe ideeën te genereren die tot de nodige oplossingen leiden.

 

Samenvatting

Soms blijven we krampachtig vasthouden aan een gesloten deur, zonder te beseffen dat er elders nieuwe kansen wachten. Ook al is het soms moeilijk, wanneer we die deurknop van de deur die gesloten blijft eindelijk durven los te laten zien we pas die nieuwe deur verschijnen.

Veranderingen brengen soms prachtige nieuwe mogelijkheden met zich mee; uitdagingen en problemen kunnen leiden tot persoonlijke groei. Of, zoals Tony Robbins zegt: “Your biggest problem is you think you shouldn’t have them. ‘Cause problems are what make us grow. Problems are what sculpt our soul. Problems are what make us become more.”

 

Ben jij geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Dan waardeer ik het heel erg als je dit bericht deelt met je netwerk.

 

Op jouw groei,

Erika Morren

 

 

Wil je nog meer leren over het omgaan met veranderingen en het verbeteren van je mindset om je ondernemersvaardigheden te optimaliseren? Schrijf je dan in voor onze PE training “Master Your Mindset” die plaatsvindt op 10 november aanstaande.
})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!