Afgelopen week ontving ik het trieste bericht van het overlijden van een ‘oud’ cliënt van mij. Hoewel deze cliënt inmiddels onder het beheer van mijn collega stond, was hij wel mijn allereerste cliënt, onze allereerste BilancioBudget-cliënt. Dit raakte me dan ook wel.

Het was een ongelooflijk vriendelijke man wat ik me nog helder herinner. Altijd dankbaar voor de bewindvoering, was hij een constante herinnering aan mijn beginjaren als bewindvoerder. Mijn allereerste aanmeldingsgesprek, de eerste zitting voor de onderbewindstelling, de eerste WSNP (met uiteindelijk ook een schone lei), en door zijn dankbaarheid kon ik ook de soms minder aangename kanten van het vak doorstaan.

Als bewindvoerder ben je eigenlijk gewoon een mens. Met de ene cliënt klik je misschien wat meer dan met de andere. Hoewel de taken die je uitvoert min of meer hetzelfde zijn, kun je wel een verschil in gevoel ervaren. Soms heb je gewoon een sterkere connectie met bepaalde mensen, en dat is oké. Het maakt je werk menselijk en persoonlijk, en dat is juist wat bewindvoering vaak zo waardevol maakt.

Deze week neem ik daarom een moment om even bij de nagedachtenis van “Henri” stil te staan. Deze week dus slechts een kort bericht, zonder tips of stappenplannen, gewoon even dit moment om bij stil te staan.

 

 

Herken jij dit ook?

Graag hoor ik jouw mening over dit onderwerp. Wil jij iets delen? Wat doe je bijvoorbeeld wel of niet als bewindvoerder wanneer een cliënt overlijdt? In dit geval heeft deze cliënt misschien meer betekenis voor mij gehad dan anderen, en wellicht heeft dat invloed. Is dat iets positiefs of negatiefs? Wat is jouw visie hierop?

 

Help…mijn cliënt is overleden

Soms hoor ik van bewindvoerders dat ze het lastig vinden om te weten wat je wel of niet doet wanneer iemand is overleden. Onze praktijkopleiding besteed daarom aandacht aan het werkproces en bij de taken die erbij horen. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om te weten wanneer je bepaalde taken in deze fase van beëindiging doet in het geval van een overlijden. Kom naar een van onze open middagen, waar je meer informatie en een proefles kunt krijgen.

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!