Vorige week kon je lezen over risico beperking door jezelf goed te verzekeren. Pensioen stond daar ook bij. Ervoor zorgen dat je voldoende in je inkomen kunt voorzien als je later ouder bent en niet meer kunt werken is erg belangrijk. Zeker als je jong bent vergeet je dat weleens.

Hoe bouw ik als ondernemer pensioen op?

Pensioen is niets meer dan ervoor zorgen dat je (nog steeds) voldoende inkomsten hebt als je oud bent en niet meer kunt werken. Er zijn allerlei mogelijkheden om pensioen op te bouwen, van enorm ingewikkelde pensioenconstructies in eigen beheer tot het meer eenvoudige banksparen. Sommige zelfstandigen kunnen hun oude pensioenregeling voortzetten terwijl anderen zelfs verplicht zijn met een pensioenfonds mee moeten doen. Zoek uit wat voor jou geldt en bespreek samen met je boekhouder wat voor jou (fiscaal) de meest gunstige manier van pensioen opbouwen is. Er zijn diverse mogelijkheden om je pensioen op te bouwen. Of misschien heb jij er zo je eigen ideeën over?

 

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Hoe heb jij je pensioen geregeld? Breng je stem uit, en laat ons vooral in een reactie weten hoe jij hierover denkt.

 

Hoe heb jij je pensioen geregeld?
×

 

Vergeet niet je reactie te plaatsen bij de comments!

 

Geef je op voor het webinar FINANCIAL IQ!

Droom jij van een goedgevulde bankrekeningfinanciële onafhankelijkheid en het geld om het leven dat jij altijd al wilde te leven?

In het Financial IQ seminar deel ik welke stappen er zijn die je kunt zetten om deze droom waar te maken.

En deze stappen zijn niet de stappen die je aangereikt krijgt in een doorsnee financieel advies.

Het probleem met het standaard financieel advies, is dat het slecht advies is.

Het gevolg daarvan is dat de meeste mensen een leven van financiële middelmatigheid leven: 40 jaar werken, 40 jaar zuinig zijn, 40 jaar verkeerd sparen, 40 jaar van 8% aandelenopbrengst (als je heel veel mazzel hebt…).

Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Als jij er genoeg van hebt om je steeds zorgen te maken of je wel de juiste keuzesmaakt voor jouw geld, of als jij het zat bent aan het eind van elke maand weer het gevoel te hebben geen stap vooruit te zijn gekomen, of als je wilt stoppen met de ruzies over geld binnen je relatie… dan mag je het Financial IQ seminar niet missen!

Wanneer: vrijdag 29 maart om 15:00 uur

 

Wij vinden het van cruciaal belang dat jij je financiële IQ verhoogt en daarom geven we je dit webinar ter waarde van 199 euro helemaal GRATIS!

Geef je hier op>>

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!