Inwoners van Deventer die onder bewind staan van gemeentelijke schuldhulpverleners zijn in financiële problemen gekomen, omdat de bewindvoerder zijn zaken niet op orde had. Daarom heeft de kantonrechter een aantal zaken geschorst. Mensen met hoge schulden moeten nu tot 2022 op zoek naar commerciële bewindvoerders.

 

Bijzondere bijstand te laat aangevraagd

Kennelijk heeft de gemeente zelf te laat bijzondere bijstand verzocht en cliënten zelfs hoger in rekening gebracht dan de wet toestaat. Overigens stelde de gemeente dit niet eens op tijd vast en werd dit pas bij de rechtbank ontdekt.

Er wordt geconstateerd dat er geen enkele burger schade heeft geleden, wat niet echt geloofwaardig is. De conclusie lijkt althans redelijk, dat wil zeggen dat als er geen schade is geleden, deze alleen te wijten is aan de solide controle van de rechtbank.

 

Leermomenten

Uit de hele situatie kunnen we allemaal leermomenten halen. Deze gebeurtenis laat namelijk merken dat bewindvoering niet iets is wat je zomaar ‘even’ doet. Het brengt veel responsabiliteit met zich mee. Hiernaast moeten we ook beseffen dat het toezicht vanuit de rechtbank ‘redelijk goed’ is. Ook hoop ik oprecht dat iedereen beseft dat een goede samenwerking meer oplevert dan elkaar in de weg zitten het tegen elkaar opnemen!

Er is nog veel werk aan de winkel op het gebied van armoedebestrijding en schuldenproblemen. Gemeenten, maatschappelijke organisatie en bewindvoerders hebben elkaar dringend nodig. Gelukkig beseffen veel gemeenten dit al. Samen boeken we meer succes dan alleen!

 

Wat vind jij van samenwerken?

Poll: Samen boeken we meer succes dan alleen

 

Samen boeken we meer succes dan alleen

 

Wil jij zelfstandig ondernemen als bewindvoerder of mentor? Bekijk dan nu onze Praktijkopleiding Bewindvoering en Praktijkopleiding Mentorschap voor meer informatie.

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!