Succes is voor de meeste bewindvoerders een vies woord. Waarom mag je geen succes hebben als bewindvoerder? Is dat omdat je een maatschappelijk belang dient? Is dat omdat jouw doelgroep geen (financieel) succes heeft en jij dat dan ook niet mag hebben? Wat een onzin! Je bent toch ondernemer geworden omdat je geld wilt verdienen? Anders had je net zo goed in loondienst kunnen blijven.

Sommige gewoontes houden ons tegen als ondernemer. Ze belemmeren het bereiken van onze doelstellingen. Het is tijd om dat te veranderen. Maar hoe doe je dat en welke gewoontes houden je het meest tegen?

Drie slechte gewoontes die jouw succes tegenhouden

 

#1 De hele dag door je e-mail in de gaten houden

Als bewindvoerder heb je dagelijks veel e-mails te verwerken. Je hebt ook nog eens de verplichting om dat binnen redelijke termijn voor elkaar te krijgen. Door deze druk zijn we geneigd om e-mails heel snel te beantwoorden, en wel de hele dag door. NIET DOEN! Het houd je namelijk af van je echte werk en zorgt er dus voor dat je absoluut niet productief bent. Je wordt geleefd door e-mail in plaats van andersom. Stop hier dus onmiddellijk mee.

Hoe kom je van deze gewoonte af?
– Zet de pop-up uit die je waarschuwt wanneer er een e-mail binnenkomt
– Verwijder de e-mailapp van je telefoon
– Gebruik een systeem om je e-mails efficiënt te verwerken.

#2 De hele dag je telefoon opnemen

Telefoons zijn stoorzenders. Zelfs het ontvangen van een sms of whatsappje weerhoud je van je werk. Het is wetenschappelijk bewezen dat gestoord worden door een telefoon onnodig veel tijd kost om je aandacht weer terug te brengen naar hetgeen je mee bezig was. Veel bewindvoerders werken met telefonische spreekuren. Ik ga hier niet de voor- en nadelen benoemen van het hebben van spreekuren of het juist niet hebben van spreekuren. Indien je dit wel een interessant onderwerp vindt, laat dat dan vooral weten via een reactie op deze blog, dan zal ik daar een keer over schrijven.

Hoe kom je van deze gewoonte af?

– Plan in je agenda tijd in voor ‘telefoonstilte’. Of je nu wel of geen spreekuur hanteert, in beide gevallen kun je de keuze maken om een blok in je dag in te plannen wanneer je de telefoon UIT zet. Mensen kunnen een voicemail inspreken of de volgende dag terugbellen. Het gaat erom dat je niet wordt gestoord als je bezig bent met je werk, of met het werken aan je doelstellingen als ondernemer.

#3 Niet de juiste prioriteiten stellen

Prioriteiten stellen is voor een bewindvoerder essentieel om overzicht te houden in je werk en in je dossierbeheer, zodat je je cliënten goed kunt bedienen. Maar het is ook erg belangrijk voor jou als ondernemer. Men vergeet vaak dat er ook bepaalde prioriteiten zijn als het gaat om het behalen van je doelstellingen als ondernemer.

Hoe kom je van deze gewoonte af?
– Stel bij elke taak op je ‘to do-lijst’ de vraag “brengt deze taak me dichter bij mijn doelstellingen als ondernemer?”
– Indien je de vraag met ‘ja’ kunt beantwoorden komt hij hoger op je lijst
– Indien je de vraag met ‘nee’ kunt beantwoorden behoort die taak lager op het lijstje of dient de taak zelfs verwijderd te worden van je lijst.

Ik hoop dat het helder is dat deze gewoontes je niet dichter bij succes brengen en dat je ze dus aan moet pakken. Niet morgen, maar vandaag.

Ik ben erg benieuwd naar hoe jij hierover denkt. Hoe ga jij efficiënt om met je tijd? Welke gewoontes zou jij graag willen afleren? Deel jouw reactie in het reactieveld hieronder. Dank je wel voor je bijdrage!

Wil je ook weten wat voor tools ik gebruik om efficiënt met mijn tijd om te gaan? Dan nodig ik je graag uit voor mijn seminar “DE AMBITIE CODE”. De ambitie code brengt efficiency in jouw praktijk. Hoe kun je ervoor zorgen dat je als bewindvoerder je praktijk goed inricht? Hoe zorg je voor een stevig fundament en hoe zorg je voor een solide groei? Het seminar is zowel voor startende als gevestigde bewindvoerders geschikt. Naast de ambitie code krijg je ook les van diverse gastsprekers. Volgende week laat ik je in mijn video zien wie er komen… spannend!

Klik hier om je aan te melden.

Op jouw groei,
Erika

 

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!