Sinterklaas is een heerlijk kinderfeest dat warme herinneringen van vroeger oproept. Sint met zijn pieten kwamen je opzoeken, er werd veelvuldig met kruidnoten gestrooid en het allerspannendste moment was natuurlijk pakjesavond!

Maar hoe ervaren kinderen uit gezinnen met schulden Sinterklaas? Is er geld voor cadeautjes? Krijgen ze niets en komen ze de volgende dag verdrietig uit school omdat Sinterklaas wel bij al hun klasgenootjes op bezoek is geweest? Dat is uiteraard ontzettend sneu.

Als bewindvoerder reserveerde ik binnen het budgetplan van de cliënt altijd een bedrag waarmee de cliënt belangrijke, onverwachte aankopen kon doen. Denk aan het vervangen van de wasmachine of een behandeling bij de dierenarts. Ook stelde ik altijd een reservering in die bedoeld is voor vakantie, recreatie en cadeaus. Het geld uit deze reservering kan dan ook met een gerust hart gebruikt worden om cadeaus voor de kinderen te kopen, als ze jarig zijn of als het Sinterklaas is. Wie zoet is krijgt toch lekkers? Maar uiteraard moet dat binnen het budgetplan passen. Je bent bewindvoerder, geen tovenaar, en ook al heeft de decembermaand iets magisch, je kunt niet toveren.

Dus als je inderdaad een reservering hebt voor je cliënten, kun je met een gerust hart je cliënt blij maken met extra leefgeld voor Sinterklaas. Heb je dat niet? Hopelijk kun je je cliënten dan met de volgende tips helpen.

4 tips voor een leuke Sinterklaas voor je cliënt

#Tip 1 Word lid van een lokale weggeefhoek op Facebook. Geef aan dat je het financieel moeilijk hebt maar je kinderen wel een leuke Sinterklaas wilt gunnen. Geheid dat je veel gratis spullen krijgt aangeboden!

#Tip 2 Kijk rond bij de lokale kringloopwinkel. Daar zijn zat leuke spulletjes voor maar één euro.

#Tip 3 Vraag je vrienden en familie om hulp. Schroom niet om dit te doen. Iedereen gunt jouw kinderen een leuke Sinterklaas.

#Tip 4 Bel de gemeente. Sommige gemeentes hebben een Sinterklaasregeling voor kinderen uit arme gezinnen. Zo niet, dan kunnen ze je verwijzen naar stichtingen, vrijwilligersorganisaties en andere partijen die kunnen helpen.

 

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen rondom de decembermaand. Maak je wel eens schrijnende gevallen mee? We horen het graag in een reactie hieronder!

12 april organiseren we wederom het succesvolle seminar de AMBITIE CODE! Op dit seminar haal je voor een onkostenvergoeding van nog geen 60 euro 4 PE punten, zijn er interessante gastsprekers en het is een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Ben je er ook bij? Koop hier je tickets.>>

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!