Stel jij doelen voor je bedrijf of je werkdag? Heb je wel eens van die dagen dat je heel druk bent maar aan het einde van de dag het gevoel hebt dat je niks hebt kunnen bereiken? Heb je het gevoel dat je nooit toekomt aan groei? Het stellen van concrete doelen kan de oplossing zijn.

Toen ik begon met mijn onderneming stelde ik voor elke maand een doel op. Dit zorgde voor helderheid. Zodra je het op papier zet, wordt een droom iets haalbaars. Het maakte me productiever en gemotiveerd om er elke dag vol voor te gaan. In dit blog geef ik je vijf tips voor het opstellen van doelen, omdat ik jou ook je succes gun!

5 tips voor het opstellen van doelen

#Tip 1 Start door je huidige situatie op papier te zetten. Dit geeft inzicht in waar je niet tevreden over bent. Schrijf onder andere op hoeveel mensen je per jaar helpt, wat voor middelen je daarbij gebruikt en wat je verdient.

#Tip 2 Schrijf nu op wat je anders wilt zien. Wat wil je verbeteren, wat voor nieuwe dingen wil je?

#Tip 3 Schrijf per doel op wat er nodig is om het doel te halen. Heb je extra budget nodig? Hoeveel tijd is er nodig? Heb je misschien extra mankracht nodig?

#Tip 4 Stel niet teveel doelen. Dan wordt de kans groter dat je één of meerdere doelen niet haalt, en dat is erg ontmoedigd. Bedenk dat je nog veel jaren hebt om doelen te behalen, Rome is ook niet in één dag gebouwd.

#Tip 5 Pas het SMART principe toe. Stel je zelf de volgende vragen:

  • Is het doel specifiek?
  • Is het doel meetbaar?
  • Is het doel acceptabel?
  • Is het doel realistisch?
  • Is het doel tijdgebonden?

Als je op alle vragen ‘ja’ kunt antwoorden, kun je ervoor gaan, en ik weet zeker dat het je gaat lukken!

Als je klaar bent met het opstellen van je doelen, print je ze uit en plak je ze op je pc, spiegel van de douche, kledingkast, muur van je kantoor. Dat helpt namelijk enorm je mindset te versterken. Door elke dag je geschreven doel te lezen en zelfs hardop uit te spreken trek je je doel als een magneet naar je toe. Het opschrijven helpt daarbij. Heb je weleens spiekbriefjes gemaakt vroeger op school? Kun je je daarbij ook herinneren dat je hetgeen je had opgeschreven op je spiekbriefje juist had onthouden? Dus het werkt!

Heb jij wel eens doelen opgesteld? Popel je na dit blog om aan de slag te gaan? Schrijf je doel op in een reactie hieronder! Dat zouden we erg leuk vinden.

 

12 april organiseren we wederom het succesvolle seminar de AMBITIE CODE! Op dit seminar haal je voor een onkostenvergoeding van €59,80 4 PE punten, zijn er interessante gastsprekers en het is een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Ben je er ook bij? Koop hier je tickets.>>

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!