Een blauwdruk is een overzicht van alles wat jij kunt doen voor je cliënt en waar je voor staat. Het geeft structuur en focus. Dankzij een blauwdruk weet je nog beter wat je te doen staat en kun je recht op je doelen afgaan!

Het maken van een blauwdruk is één van de eerste dingen die ik deed toen ik mijn onderneming startte. Ik pakte pen en papier erbij en ging aan de slag. Wat kan ik allemaal? Wat willen mijn cliënten? Waar kan ik geld mee verdienen? Wat zijn mijn doelen? Het werd allemaal in één keer helder. Door alles op papier te zetten had ik ineens structuur. Ook mijn zelfvertrouwen groeide: als je het zo op papier ziet staan klinkt alles haalbaarder dan wanneer het enkel in je hoofd zit. Dus: aan de slag en creëer je eigen blauwdruk! In dit blog geef ik je vier stappen voor het maken van je blauwdruk.

4 Tools voor het maken van een blauwdruk

#Stap 1 Inventariseer. Wat voor diploma’s heb je? Wat is je ervaring? Hoe zit het met de financiering?

#Stap 2 Beschrijf je onderneming. Wat ligt er al klaar voor je onderneming? Heb je al een werkplek? Wat is het idee achter je onderneming? Waarin onderscheid je jezelf van je concullega’s?

#Stap 3 Denk na over de markt. Wat voor cliënten wil je en hoe ga je geld verdienen? Welke diensten heb je, en welke dienst(en) passen bij welke cliënt?

#Stap 4 En tot slot: je doelen. Wat wil je bereiken? Hoeveel omzet wil je hebben over drie jaar? Wil je zoveel mogelijk mensen helpen? Wil je nieuwe diensten en/of producten ontwikkelen? Niks is te gek. Schrijf voor de komende tien jaar voor elk jaar afzonderlijk je doelen op.

Heb jij al een blauwdruk gemaakt? Ga je aan de slag na het lezen van mijn blog? Heb je iets aan mijn tips, en heb je zelf nog tips? We horen het graag in een reactie hieronder! We horen het graag in een reactie hieronder! Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.

Vind je het ook belangrijk om het goed te doen voor je cliënten? Wil je plezier ervaren in je dagelijkse werkzaamheden? Dan wil ik jou graag helpen. Ik nodig je uit om deel te nemen aan mijn GRATIS seminar “DE AMBITIE CODE”. Ik leer je tijdens dit seminar hoe je plezier krijgt in je werk door efficiency toe te passen. Normaal kost dit seminar 799 euro, maar ik vraag slechts een onkostenvergoeding van 47,50 euro (exclusief BTW en servicekosten). Daarvoor krijg je ook nog eens 4 PE-punten!

Klik hier om je aan te melden.

Ik kijk uit naar je reactie en deelname aan het seminar!

Op jouw groei,
Erika Morren

 

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!