In tijdens van (economische) crisis is het voor ons als bewindvoerder of mentor belangrijk om door te gaan en niet bij de pakken neer te zitten. Onze cliënten hebben ons nu meer dan ooit nodig. Andere mensen hebben ons in alle waarschijnlijkheid straks nodig. Kijken naar wat je wel kunt doen in plaats van wat je niet kunt is zeker nu erg belangrijk. Ondanks alle commotie rondom het corona-virus is het nu meer dan ooit belangrijk om stil te staan bij het doorzetten, en stil te staan bij het aantrekken van jouw ideale cliënt.

Cliënten kunnen helpen is erg belangrijk, maar het zorgt ook voor jouw inkomsten en jouw impact op de arbeidsmarkt wanneer je medewerkers in dienst hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je de mensen helpt die geholpen willen worden? Wie is je ideale cliënt? Wanneer je helder hebt beschreven wie je ideale cliënt is kun je aan de slag met het aantrekken van die ideale cliënt. Wanneer je namelijk duidelijk en concreet je ideale cliënt voor ogen hebt, doet het universum de rest. Klinkt dat zweverig of denk je dat het altijd maar toeval is dat er iets gebeurt waar je net aan hebt gedacht? Leer dan de Wet van Aantrekking kennen.

Misschien heb je wel eens gehoord van de Wet van Aantrekkingskracht. Dat je affirmaties moet uitspreken en moodboards moet maken om in je leven te manifesteren wat je maar wilt. Er zijn veel boeken over verschenen en zelfs een film is er uit gebracht, de “Secret”. En bijna allemaal gaan ze over ‘gedachten worden dingen’ en daarmee visualiseren wat je wilt. Werkt het al bij jou? Krijg je daardoor alles wat je wilt? Of wil je weten hoe je dit kunt toepassen als ondernemer?

Hoe werkt de Wet van Aantrekking eigenlijk?

Alles wat je denkt en voelt, trek je naar je toe. Wat je geeft, krijg je terug en die twee staan in evenredige houding tot elkaar. Geef je positiviteit, dan ontvang je positiviteit. Van zodra je negativiteit zaait, oogst je negativiteit. Dit geldt zowel voor woorden als voor daden.

Eigenlijk is het erg eenvoudig en hoef je maar drie dingen bewust te doen: vragen, geloven en ontvangen. Het doel van dit blog is om een korte en bondige uitleg te geven over deze stappen.

 

5 stappen voor de toepassing van de Wet van Aantrekking

 

 

#Stap 1: Ontspan je geest. 

Doe iets waardoor je ontspant. Dat kan een korte meditatie zijn, een wandeling maken in het bos of gewoon in stilte, met een kopje thee in de tuin zitten. Hierdoor versterk je je geest en zal deze meer ontspannen zijn.

 

#Stap 2 Gevoel moet kloppen met je gedachten.

Wat je aandacht geeft, groeit. Het is daarom belangrijk dat je zoveel mogelijk probeert positieve gedachten te hebben. Dat iets wel lukt in plaats van de beren op de weg te zien. Dat is nog niet zo makkelijk. Meer dan 70% van onze gedachten zijn automatisch negatief. Je zult er dus wat aan moeten doen om dit percentage te beïnvloeden. Het is belangrijk om te weten, dat wanneer je alleen maar iets denkt of zegt of in je brein visualiseert en dit niet werkelijk gelooft of er niet helemaal zeker van bent, dan werkt het niet. Als je alleen maar affirmeert dat je succesvol bent, dat je meer geld wilt, dat je gelukkiger wilt zijn, maar met je gevoel en emoties twijfel je aan jezelf, vind je jezelf niet goed genoeg, durf je niet werkelijk te kiezen voor wat je wilt omdat je je financiële zekerheid of geld verdienen niet passend vind, dan gaat het dus niet voor je werken. En dat is ook de reden waarom deze Wet in veel gevallen niet werkt.  Het is dus heel belangrijk dat je gevoel klopt met je gedachten. Dus zorg voor overeenstemming tussen je gevoel en je gedachten.

 

#Stap 3: Stel je vraag aan het universum. 

Maak duidelijk wat je wilt. Stel jezelf heel duidelijk voor wat je wilt en stuur dit beeld naar het universum.  Probeer om uitsluitend positieve gevoelens uit te zenden naar het universum toe. Ga dus niet denken aan wat je niet wilt. Het universum zal je altijd een antwoord geven. Dus bij twijfel of negatieve gedachten gebeurt dit ook. Hoe specifieker je bent in je vraagstelling, hoe beter.

 

#Stap 4: Schrijf het op of maak een vision board

Wanneer je gedachten op papier zet of plaatjes uitknipt die jouw gedachten weergeven versterk je jouw mind-set. Hierdoor ga je het meer voor je zien alsof je het al hebt ontvangen. Als je heel graag die ideale cliënt wilt hebben, stel jezelf dan voor dat deze zich al aanmeld. Visualiseer hoe het voelt om het aanmeldingsgesprek te voeren of hoe de zitting verloopt. Bedenk er zelfs al een doel bij voor de cliënt. Hoe zou je het leven van deze cliënt willen veranderen?

 

#Stap 5: Wees dankbaar

Vertrouw erop dat het universum zijn werk doet. Wees dankbaar alsof je het al hebt ontvangen. En, wanneer het zich manifesteert, vergeet dan niet om ook dan opnieuw dankbaar te zijn. Dit zorgt voor een continuerend vertrouwen in de Wet van Aantrekking en in jouw persoonlijke gedachten.

 

 

Wat vind jij van deze wet en heb jij nog tips voor anderen? Ik ben erg benieuwd! Laar het weten in een reactie onder dit blog!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

We willen jou graag helpen met de Wet van Aantrekking. In ons PE Masterprogramma bieden wij diverse coachingsprogramma’s aan die zijn afgestemd op jouw behoeftes. Wil je meer weten over onze programma’s?

Neem contact op voor meer informatie>>

 

 

 

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

 

Op jouw groei,
Erika

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!