Ondernemer zijn is een vrij onzeker bestaan. Heb je geen opdrachten? Dan heb je ook geen inkomen. Heb je langere tijd geen opdrachten? Dan moet je misschien wel je bedrijf failliet laten verklaren, want alleen dan krijg je een bijstandsuitkering. Een WW-uitkering krijg je sowieso niet. Dat krijg je alleen als je in loondienst hebt gewerkt en eervol ontslagen bent. Het is dus best begrijpelijk dat je het eng vindt als je even geen opdrachten hebt!

Toch zijn er in Nederland een aantal voorzieningen om je bestaan wat zekerder te maken. Toch fijn, dan lig je ’s nachts wat minder wakker. Zo zijn er bijvoorbeeld goede regelingen voor zwangere ondernemers. Een zwangere ondernemer krijgt net als haar ‘’collega’s’’ in loondienst 4 maanden doorbetaald verlof rond haar bevalling, maar dan van het UWV. En zo zijn er wel meer voorzieningen. Je moet ze wel zelf regelen. 

​​Toen ik begon met mijn onderneming, heb ik mij hierin verdiept. Het bleek ook belangrijk om je onderneming te beschermen tegen bepaalde risico’s. Tijdens het maken van een SWOT-analyse in je ondernemingsplan breng je alle risico’s in kaart. Vervolgens bekijk je wat je kunt doen om je hiervoor of hiertegen te beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld veel risico’s uitsluiten door hiervoor een verzekering te nemen. Dit geeft al meer zekerheid. Zo kun je met een gerust hart beginnen aan je onderneming en deze laten groeien.

Omdat ik jou die zekerheid ook gun, geef ik je hier 6 zekerheidstips om je onderneming (beter) te beschermen:

 

#6 Zekerheden – welke verzekeringen beperken jouw risico’s als ondernemer?

#1 Zekerheid Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Deze werkt precies zoals je persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering, maar kun je gebruiken wanneer je vanuit je bedrijf werkte. Als je per ongeluk struikelt over de fiets van een cliënt en die gaat kapot, kun je gebruik maken van deze verzekering. Of je morst koffie op de bank van je cliënt. Dit kan schade veroorzaken waarvoor je een verzekering kunt afsluiten.

#2 Zekerheid Beroepsaansprakelijkheid Dit is een MUST voor bewindvoerders. We zijn mensen en werken met geld. Het beheer ervan kan verkeerd uitpakken of er kan iets over het hoofd gezien worden. We moeten best veel taken verrichten die vrij complex zijn en grote gevolgen kunnen hebben. Dat zal mede de reden zijn voor het afsluiten of nodig hebben van deze verzekering.

#3 Zekerheid Arbeidsongeschiktheidsverzekering Dit kan over het algemeen een vrij kostbare verzekering zijn, maar wel een hele fijne als het gaat om de continuïteit van jouw onderneming. Als je geen werk meer kunt doen door ziekte, heb je geen inkomen meer. Een groot probleem dus, in een toch al vervelende situatie. De arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt hier uitkomst en betaalt het inkomen. Of je kan ervoor zorgen dat je iemand het werk kunt laten doen zodat de continuïteit voor jouw cliënten ook is gewaarborgd.  Laat je goed informeren over de premiehoogte, voorwaarden, een eventuele wachttijd en andere haken en ogen.

#4 Zekerheid Rechtsbijstand Deze verzekering zorgt ervoor dat je bij een juridisch conflict bijstand krijgt. Niet in alle gevallen noodzakelijk. Je moet vooral goed bekijken wat er al onder de beroepsaansprakelijkheid valt en wat niet. Ook kunnen bepaalde zaken uitgesloten zijn waardoor deze verzekering misschien niet is wat je ervan verwacht.

#5 Zekerheid Pensioen Ook een goed geregeld pensioen zorgt voor goede nachtrust! Er zijn verschillende manieren om goed voor je pensioen te zorgen als ondernemer middels een verzekering. Wil je meer weten? Klik dan hier voor mijn eerdere blog over tips en tricks voor je pensioen.>> ( https://www.bewindservicedesk.nl/tips-en-tricks-voor-je-pensioen-als-ondernemer/ )

#6 Zekerheid Pechhulp Het past niet helemaal in dit rijtje, maar toch is pechhulp heel belangrijk en een pak van je hart. Als je in de auto onderweg bent naar een cliënt en je krijgt pech, is het fijn als je snelle en goedkope hulp krijgt. In verhouding is een ‘abonnement’ op pechhulp bovendien niet duur.

#Nog een tip:  Laat je vooral ook goed informeren voordat je een verzekering af gaat sluiten. Onder- of oververzekerd zijn is een veelvoorkomend fenomeen. Ook is het belangrijk dat je elk jaar je verzekeringspolissen doorneemt met je adviseur. Een verandering binnen je onderneming heeft consequenties voor je verzekeringen.

Ben jij al goed verzekerd als ondernemer? Waar let jij op bij verzekeringen? Wat vind je nodig en wat vind je overbodig? We zijn erg benieuwd. We horen het graag in een reactie hieronder!

 

Kom naar de OPEN DAG Praktijkopleiding

Ben jij benieuwd of bewindvoering wat voor jou is? Wil je je eigen bedrijf starten als bewindvoerder of ben je op zoek naar een goede opleiding voor je (nieuwe) medewerkers? We hebben diverse mogelijkheden om praktisch het vak eigen te maken.

Geef je op voor de open dag>>

Ken je nog meer mensen waarvoor dit interessant is? Deel dan dit bericht in jouw netwerk!

Op jouw groei,
Erika Morren

})

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!