Wij ondernemers zijn altijd druk bezig met werk. Hebben we eigenlijk wel tijd om op vakantie te gaan? En kunnen we zonder zorgen en stress ons bedrijf achterlaten? Het is allemaal mogelijk! Je moet alleen goed voorbereiden.

Toen ik net begon, vond ik het onprettig om op vakantie te gaan en daarom ging ik zelden. Ik dacht ‘als er fouten gemaakt worden, moet ik dat oplossen’. Toch begon het na een tijdje enorm te kriebelen om de Italiaanse zon op te zoeken. Dus heb ik goed nagedacht over wat ik allemaal moest regelen en voorbereiden om met een gerust hart op vakantie te gaan. Wil jij ook met een gerust hart op vakantie? Lees dan verder voor mijn tips!


7 tips & tricks voor een zorgeloze vakantie

#1 Rond tijdig je werkzaamheden af. Het is niet slim om alles nog even op het laatste moment af te maken. Zorg ervoor dat je in de week voordat je op vakantie gaat geen belangrijke afspraken hebt staan. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk stress hebt voordat je op vakantie gaat.

#2 Zorg voor een heldere overdracht. Wanneer je op vakantie gaat, wil je dat je collega’s je taken kunnen overnemen. Daarom is het belangrijk om een duidelijke overdracht te hebben waarin alle belangrijke taken en handelingen vermeld staan. Hoe duidelijker alle taken zijn, hoe efficiënter je vervanger aan de slag kan gaan.

#3 Informeer je cliënten op tijd. Geef duidelijk aan bij je cliënten voor je vertrek dat je een bepaalde periode niet aanwezig bent en bij wie ze terecht kunnen voor eventuele vragen. Stel een auto-reply in voor je e-mail, zodat men weet dat je niet aanwezig bent. Geef hier wel aan bij wie ze dan wel terecht kunnen.

#4 Plan een vast contactmoment. Het kan voorkomen dat je collega’s je hulp echt nodig hebben. Maar het is niet de bedoeling dat je iedere avond voor alle zekerheid je e-mail opent. Plan daarom enkele vaste contactmomenten in, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte telefoontjes.

#5 Zorg voor ruimte in je agenda na je vakantie. Het is nooit leuk om een volle agenda te hebben en al helemaal niet als je net terug bent van vakantie. Zorg ervoor dat je na je vakantie ruimte reserveert, zodat je alles goed vooruit kunt plannen en niet bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt op de dag van je terugkomst.

#6 Laat je inspireren. Naast plezier kan de vakantie ook inspiratie opleveren. Een andere omgeving en je hoofd leegmaken kan zorgen voor nieuwe ideeën.

#7 Sta vroeg op. Weet je van jezelf dat je het werken toch niet kunt laten tijdens je vakantie? Sta dan vroeg op en doe wat je moet doen binnen een bepaalde tijd. Dan kun je de rest van de dag effectief benutten en met je gezin genieten van je vakantie.

Ga jij deze zomer op vakantie, ben je al geweest of heb je vakantieplannen voor later dit jaar? Hoe heb jij alles geregeld? Heb je iets aan mijn tips, en heb je zelf nog goede tips? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Als je een reactie plaatst, krijg je als beloning een cadeau van me, namelijk mijn e-book getiteld DE AMBITIE CODE. Dit e-book is een samenvatting van de twaalf stappen van DE AMBITIE CODE en bevat allerlei nuttige tips voor ondernemende bewindvoerders.

Ik kan je helpen om nog meer last van je schouders te laten vallen zo vlak voor de vakantie: ervaar jij wel eens stress over je PE-punten? Waar ga je ze halen, en ben je nog op tijd? Goed nieuws! Sinds dit jaar kun je bij ons al je benodigde PE-punten halen via een online programma. Met andere woorden, je kunt dit gemakkelijk vanuit huis doen! Dit programma is geaccrediteerd door diverse brancheverenigingen.

Kijk hier voor meer informatie over het PE-programma.>>

Ik kijk uit naar je reactie!

Op jouw groei!
Erika Morren

 

 })

Interesseformulier'Praktijkopleiding Mentorschap'

Indien je meer informatie wilt over het curriculum, de studiebelasting en lesvorm van de Praktijkopleiding Mentorschap dan nemen we graag met jou contact op. 

You have Successfully Subscribed!